Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Handel- och administrationsprogrammet

Iris
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Danderyd, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Täby - Visa alla  
40 veckor
Heltid
CSN-berättigad

Handel- och administrationsprogrammet

Är du intresserad av försäljning och service?

Då är handel- och administrationsprogrammet på Iris en utbildning för dig. Programmet är en yrkesutbildning på gymnasial nivå under 40 veckor och ger stor chans till jobb.

Under utbildningen lär du dig om grunderna för att köpa in och sälja produkter och tjänster. Du får kunskaper om inköp, försäljning, avtal och marknadsföring. Du lär dig hur det fungerar i större och mindre företag, i olika branscher, om handel via nätet och med olika slags varor, både i Sverige och globalt. Programmet passar dig som vill bli säljare, inköpare, driva butik eller arbeta med marknadsföring. Du får också goda grunder för att arbeta inom andra serviceyrken.

Praktik

I utbildningen ingår 12 veckor praktik på en arbetsplats (APL – arbetsplatsförlagt lärande). Skolan garanterar alla en praktikplats och chansen till jobb efter praktiken är stor. Exempel på praktikplatser är Hemtex, Åhléns, Biltema, ICA och Lindex.

Distans och i klassrum

Utbildningen erbjuds både på distans och i klassrum. Vill du läsa utbildningen i klassrum studerar du på vår skola i Vällingby. Utbildningen går att kombinera med SFI-studier samt svenska som andraspråk (SVA).

För mer information om Handel- och administrationsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Den digitala lärplattformen

När du studerar på distans via Iris sker all information och undervisning via den digitala lärplattformen Itslearning. Via Itslearning får du tillgång till bland annat diskussionsforum med andra kursdeltagare, räknestugor och skrivstöd. Plattformen innehåller allt du behöver för att hålla koll på din utbildning, studieplan, schema, kursmaterial, dokumentation och information. Du tar del av lektioner via inspelade filmer och har frekvent kontakt med lärare via telefon och videosamtal.

Gratis kursmaterial

Alla ska ha råd att studera! Våra elever får gratis kursmaterial digitalt på vår lärplattform.

Vem kan ansöka?

Du ansöker via din hemkommuns webbplats eller via kommunens studie- och yrkesvägledare. Du kan ansöka till Handel- och administrationsprogrammet med inriktning inköpsassistent om du bor i följande kommuner: Solna, Sollentuna, Upplands Väsby, Sigtuna, Vallentuna, Vaxholm, Danderyd, Täby, Österåker och Sundbyberg.

Kursinnehåll

Gymnasiala kurser:

Företagsekonomi 1 – 100 p
Personlig försäljning 1 – 100 p
Servicekunskap – 100 p
Praktisk marknadsföring 1 – 100 p
Information och kommunikation 1 – 100 p
Inköp 1 – 100 p
Inköp 2 – 100 p
Logistik 1 – 100 p
Svenska som andraspråk (SVA) 1, 2, 3 (om du läser utbildningen i kombination med SVA) – 
Svenska för invandrare (SFI) –Studieväg 3c, d (om du läser utbildningen i kombination med SFI)

Iris

Din utveckling - Iris uppdrag i över 100 år

I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Med den längsta erfarenheten inom utbildning, stödinsatser, jobbmatchning och anpassningar förbereder Iris dig för dagens arbetsmarknad. Iris finns på ett 50-tal orter i hela Sverige och varje år genomgår tusentals personer någon av...


Läs mer om Iris och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Handel- och administrationsprogrammet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Iris