Enskilda kurser (Komvux)

Gymnasiala kurser - Nyköping

Iris, i Nyköping
Längd
Längd varierar
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
Längd varierar
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Gymnasial vuxenutbildning – på distans och i klassrum

Gymnasial vuxenutbildning är för dig som vill få en gymnasieexamen. På Iris kan du studera både på distans och i klassrum. Att studera på distans är en populär utbildningsform där du kan välja hur du vill lägga upp dina studier. Att själv ha möjlighet att välja när och var du vill studera lockar många och passar exempelvis dig med ett varierande schema.

Du kan läsa hela kurspaket eller enstaka kurser, höja eller komplettera betyg för att kunna söka till yrkesutbildningar, universitet och högskolor. Studera på hel- eller deltid, dag- eller kvällstid. Läs en kurs i taget eller flera ämnen samtidigt. Upplägget är anpassat för vuxna som kan ta ett självständigt ansvar för sina studier.

Den digitala lärplattformen

När du studerar på distans via Iris sker all information och undervisning via den digitala lärplattformen Itslearning. Via Itslearning får du tillgång till bland annat diskussionsforum med andra kursdeltagare, räknestugor och skrivstöd. Plattformen innehåller allt du behöver för att hålla koll på din utbildning, studieplan, schema, kursmaterial, dokumentation och information. Du tar del av lektioner via inspelade filmer och har frekvent kontakt med lärare via telefon och videosamtal.

För mer information om Gymnasiala kurser - Nyköping, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Kontakta oss för mer information

  • Klassrum
  • Nyköping

Varför välja Iris?

Samarbete med branscher

Distansutbildningar

Auktoriserat utbildningsföretag

Så ansöker du

Du kan ansöka till gymnasial vuxenutbildning från det år du fyller 20. Du ansöker via Nyköping kommuns hemsida.  På kommunens webbplats hittar du all information som gäller för kommunal vuxenutbildning, kurskatalog, ansökningsformulär och ansökningstider.

Om Iris i Nyköping

Iris Nyköping finner du vackert beläget ett stenkast från Kilaån och Nyköpings kanotstadion. Du tar dig enklast till våra lokaler via buss 3. Bussresan tar 7 minuter från Nyköping Bussterminal (riktning Brandholmen, hållplats Husarvägen).

Vi vill att du ska lyckas med dina studier

Du möter erfarna lärare som hjälper dig med dina kursämnen. Lokalerna är utrustade med wifi och modern teknisk utrustning. Allt det du behöver för att lyckas med dina studier. Dessutom finns fikarum och matrum samt sköna platser för studier, samtal och avkoppling.

Eleven i fokus

Ta kontakt med vår studie- och yrkesvägledare om du behöver hjälp med din studieplan. Med bra planering och rätt studietakt blir det enklare att ta ett steg i taget och nå din dröm.

Studiematerialet ingår

Alla ska ha råd att studera. Därför är kursmaterialet gratis för dig som är elev hos oss. Det gäller skolan i Nyköping och alla våra skolor runt om i Sverige.

Its learning handlar om din utbildning

Its learning är en digital lärplattform som du får tillgång till när du studerar hos oss. Plattformen innehåller allt du behöver för din utbildning, studieplan, schema, kursmaterial, dokumentation och viktig information.

Studiestöd via CSN

Om man läser kurser på grundläggande eller gymnasial nivå kan man ansöka om CSN.

Kursutbud

Gymnasiala kurser:

Svenska 1, 2, 3
Svenska som andraspråk (SVA) 1, 2, 3
Engelska 5, 6, 7
Matematik 1a, 1b, 1c, 2a, 2b, 2c, 3b, 3c, 4, 5
Samhällskunkap 1, 2

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Gymnasiala kurser - Nyköping

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Iris
Lövholmsvägen 18
117 43 Stockholm

Din utveckling - Iris uppdrag i över 100 år

I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Med den längsta erfarenheten inom utbildning, stödinsatser, jobbmatchning och anpassningar förbereder Iris dig för dagens arbetsmarknad. Iris finns på många orter i helaSverige och varje år genomgår tusentals personer någon av Iris utbildningar...

Läs mer om Iris och visa alla utbildningar.

Highlights