Yrkesvux/Program (Komvux)

Glasarbetare

Längd
50-70 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
4 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
50-70 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
4 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

4 april, 2024

  • Klassrum
  • Göteborg

Om utbildningen

Du som vill arbeta med ett omväxlande yrke, med möjlighet att arbeta som Glastekniker (som jobbar brett med lite av varje), Bilglas, Glas och metall, fönsterrenoveringar och konstglas. Här kan man nischa sig med det som intresserar mest.

Yrke Glasarbetare

Glastekniker och Glasmästare kan arbeta med underhålls- och reparationsarbete av fönster. Ibland byter de till exempel ut gamla fönster mot nya för att minska kostnaderna för uppvärmningen i ett hus. Vid ombyggnader av affärs- och butikslokaler blir det ofta arbete för Glastekniker och glasmästare.

Glasmästare kan också konstruera hela fasader och tak av glas och använder då ofta en metallkonstruktion som glasen fästs i. De kan också göra mellanväggar, uterum och entréer i glas. Användningen av glas som fasad och i inredningar har ökat på senare år. Som glasmästare kan du också kallas Glastekniker.

Arbetet som glasmästare är ett modernt teknikyrke med många inslag av traditionellt hantverk. Man använder handverktyg av olika slag. Man skär till glaset och monterar det i till exempel ett fönster eller en dörr. Det är ett precisionsarbete och det gäller att man är noggrann. I vissa fall kan man använda ett datorstyrt skärverktyg för att skära i glaset. I uppgifterna kan också ingå att slipa och borra i glas.

Glasmästare kan också arbeta med olika specialiteter som att tillverka blyinfattade fönster eller fönster som ska tåla brand eller vara ljudisolerande. Att jobba med inramningar är ett annat område.

Om utbildningen

Utbildning i glasmästeriteknik ges inom gymnasieskolan, i första hand på Bygg- och anläggningsprogrammets inriktning Husbyggnad, där du i slutet på utbildningen kan välja olika fördjupningar efter det som intresserar dig. Efter gymnasiet fullföljer du din utbildning som lärling på ett glasmästeri eller bilglasmästeri mm.

På Bräckegymnasiet får du även bygg- och materialkunskap, lär dig monteringstekniker och att hantera de maskiner som behövs på området. Du lär dig också om energibesparande tekniker och direktiv som behövs för att bli en skicklig Glasarbetare.

För mer information om Glasarbetare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Bräckegymnasiet Komvux?

Bra kontakter med näringsliv

Behov på

arbetsmarknaden

99% får jobb efter

genomförd utbildning

Så ansöker du

Ansökan öppen 10-30 jan.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Glasarbetare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Bräckegymnasiet Komvux
Stora Holm, Holmvägen 81
417 56 Göteborg

Vill du ha ett jobb, bra lön och en trygg framtid?

Satsa på en ett-årig VUX-lärlingsutbildning. Av de som genomgår vår vuxenutbildning går över 90% ut med en fast anställning och en lön på ca 40 000 SEK/månaden. Bräckegymnasiet är en kommunal skola som har lång tradition inom yrkesutbildningar. Vi är...

Läs mer om Bräckegymnasiet Komvux och visa alla utbildningar.

Highlights