Komvux som anpassad utbildning

Komvux som anpassad utbildning - Grundläggande nivå, olika inriktningar

Studium, i Göteborg
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Nästa startdatum
Januari 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Klassrum
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Nästa startdatum
Januari 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Lärvux på grundläggande nivå

Kurser på grundläggande nivå - anpassad grundskola

Anpassad utbildning på grundläggande nivå är för dig som saknar kunskaper som motsvarar anpassad grundskola. Kurserna riktar sig även till dig som inte har någon tidigare skolbakgrund. Om du har ett annat modersmål än svenska kan du läsa sfi eller svenska som andraspråk. Utbildningstiden kan variera beroende på dina förutsättningar, dina förkunskaper och dina mål med studierna.

För mer information om Komvux som anpassad utbildning - Grundläggande nivå, olika inriktningar, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 startdatum

Januari 2024

  • Klassrum
  • Göteborg

Mars 2024

  • Klassrum
  • Göteborg

Varför välja Studium?

92% får jobb efter genomförd utbildning

Kombinera arbete med studier

Samarbete med branscher

Så ansöker du

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Komvux som anpassad utbildning - Grundläggande nivå, olika inriktningar

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Studium
Göteborg

Välkommen till Studium!

- Vuxenutbildning som leder till jobb!  أهلاً وسهلاً  Soo Dhawoow Welcome خوش امدی   Bienvenido Dobrodošli  欢迎 Vill du jobba med barn eller inom vården? Eller kanske utbilda dig till kock eller bagare och konditor? Eller kanske en dröm om...

Läs mer om Studium och visa alla utbildningar.

Highlights

Kursinnehåll

Svenska eller Svenska som andraspråk

I kursen svenska får du träna på att tala, lyssna, läsa och skriva. Du får läsa olika texter och diskutera innehållet för att förstå vad andra uttrycker. Du får träna på att skriva ner egna tankar och idéer. Du får skriva både för hand och med hjälp av dator. Du kan söka hela kursen eller en delkurs som är mer inriktad på att bara läsa och skriva. Du som har ett annat modersmål än svenska ska välja kurserna inom svenska som andraspråk eller sfi.

Matematik

I kursen matematik får du träna på de fyra räknesätten och på att lösa matematiska problem. Du får träna på att förstå klockan och olika tidsbegrepp. Du får också träna på att förstå pengars värde och hur pengar kan växlas. Kursen tar även upp geometri, procenträkning, tabeller och diagram. Du kan söka hela kursen i matematik eller en delkurs som är mer inriktad på att förstå tid och pengar.

Engelska

I kursen engelska får du träna på att tala, läsa, skriva och förstå engelska i vardagliga situationer. Du får träna på att ställa frågor på engelska och på att svara när någon frågar dig. Kursen tar också upp hur människor lever i länder där man talar engelska. Du kan söka hela kursen i engelska eller en delkurs som är mer inriktad på att tala engelska.

Hem- och konsumentkunskap

I kursen hem- och konsumentkunskap får du träna på att planera måltider och laga mat för olika situationer. Du får lära dig att jämföra varor utifrån kvalitet och miljömärkning och att förstå sambanden mellan mat och hälsa. I kursen får du också lära dig att sköta ditt hem och beräkna kostnader för boende, mat och fritid. Du kan söka hela kursen i hem- och konsumentkunskap eller en delkurs som är mer inriktad på mat, måltider och hälsa eller hur du planerar och lagar en matlåda.

Samhällskunskap

I kursen samhällskunskap får du lära dig om demokrati, politik och om grundläggande mänskliga rättigheter. Du får lära dig hur det svenska samhället fungerar och hur människor lever och arbetar i andra länder. Du kan söka hela kursen i samhällskunskap eller en delkurs som är mer inriktad på hur det är att leva i Sverige.

Biologi

I kursen biologi får du lära dig om kroppen och hur hälsan påverkas av kost, motion, sömn och droger. Du får lära dig om sexualitet, kärlek och relationer. Du får lära dig om djur och växter och om samspelen i naturen. Kursen tar också upp hur vi påverkar naturen och miljön genom hur vi väljer att leva. Du kan söka hela kursen i biologi eller en delkurs som är mer inriktad på djur och natur eller friskvård.

I kursen biologi- friskvård är för dig som vill lära dig om kroppen, sinnena och relationer. Du lär dig om hälsa, mat, träning och avslappning. Du får testa att röra på dig på ett enkelt och roligt sätt. Vi utforskar hur människan påverkar och påverkas av naturen.

Geografi

I kursen geografi får du lära dig att förstå och använda världskartan och jordgloben. Du får lära dig om hur jordens olika klimat och växtzoner påverkar människan. Kursen tar också upp miljöfrågor och hur dina val i vardagen kan påverka miljön.

Religion

I kursen religion får du lära dig om olika religioner och viktiga livsfrågor.

Historia

I kursen historia får du lära dig om historiska personer, händelser och tidsperioder från forntid till nutid.

Fysik

I kursen fysik får du lära dig mer om fysik i vardagen och i samhället. Du får också lära dig om fysikens arbetssätt och metoder.

Kemi

I kursen kemi får du lära dig mer om kemin i vardagen och i samhället. Du får också lära dig om kemins arbetssätt och metoder.

Teknik

I kursen teknik får du lära dig om tekniska lösningar och teknisk utrustning som används i vardagen.