Vi ber om ursäkt men din sökning gav tyvärr inga träffar... Vänligen gör en Ny sökning

Kinesiskan tillhör den sinotibetanska språkfamiljen och är besläktad med tibetanska och burmesiska. Det är dock helt obesläktad med geografiskt näraliggande språk som koreanska, vietnamesiska och japanska. Idag är det närmare en femtedel av världens befolkning som talar någon form av kinesiska som modersmål. Det gör det till världens mest talade språk om man går efter antalet modersmålstalare.

kinesiska

Som standardkinesiska har språket officiell status i Kina och Taiwan och är ett av fyra officiella språk i Singapore samt ett av sex officiella språk i FN. I form av standardkantonesiska är kinesiska tillsammans med engelska officiellt språk i Hongkong och tillsammans med portugisiska i Macao.

Studera Kinesiska på Komvux

Utbildningen på komvux motsvarar den som elever får i grundskolan och på gymnasiet, men innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna.

På komvux är studierna mer koncentrerade och antalet undervisningstimmar färre vilket betyder att du som student får arbeta mer självständigt och ta mer ansvar för dina studier.

I vilken takt du vill studera och antalet ämnen som du vill kombinera bestämmer du tillsammans med en Studie och yrkesvägledare. Studie och yrkesvägledaren hjälper dig också att upprätta en individuell studieplan som du sedan följer under studierna. Kontakta en studie- och yrkesvägledare i din hemkommun om du vill läsa på komvux eller vuxenutbildning.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in