Visar 1-1 av 1 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-1 av 1 träffar

För dig med gröna fingrar

En komvuxutbildning till florist utvecklar din konstnärliga talang genom att arbeta med blommor, växter, färg och form. Om du trivs med att utvecklas och förnya ditt arbete kommer floristyrket passa dig perfekt!


Vad gör en florist?

Floristhantverket har väldigt gamla anor, men är ett yrke som ständigt utvecklas beroende på årstid, säsong och vilka trender som råder. Det finns inga kreativa begränsningar och som florist utvecklas du hela tiden, du blir aldrig helt fullärd! Det är ett konstnärligt och och skapande arbete där du kommer i kontakt med olika människor varje dag.

Som florist har du inslag av både försäljning, administration och praktiskt konstnärligt arbete. Med hjälp av ditt färgseende, känsla för form och design inom blomsterbinderi kommer du att skapa vackra buketter och arrangemang och förgylla människors olika evenemang och högtider. Du får hjälpa människor att uttrycka sina känslor med hjälp av blommorna, både glädje och sorg. Bröllop, fester, som gåvor eller begravningar är vanliga tillfällen som du kommer att skapa olika arrangemang inför. Snittblommor från världens alla hörn är den viktigaste varan för en blomsteraffär och är det som du skapar vackra buketter och dekorationer med.

Floristen säljer blommor, krukväxter och andra blomstertillbehör som tillexempel krukor, jord, vaser och växtnäring. Ledord för en florist är ordning och reda, kreativitet och social kompetens.

Komvuxutbildningar till florist

En komvuxutbildning till florist ger dig grunderna i floristyrket och hjälper dig att hitta din skaparglädje. Inom alla hantverksyrken finns det ett viktigt yrkesbevis som heter gesällbrevet. Som utbildad florist kan du avlägga ett gesällprov som fastställer att du har goda hantverkskunskaper.

För att läsa en komvuxutbildning till florist är ett första steg att kontakta din hemkommun som kan hjälpa dig med din ansökan.

Efter dina studier

En florist kan arbeta i en blomsterhandel, handelsträdgård, driva eget företag eller arbeta som dekoratör/inredare. Som utbildad florist har du många valmöjligheter!

Lycka till med dina studier! 

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in