Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Industriteknik, Distans Västerbotten

Lernia Komvux
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Distans, Västerbottens Län
Kommande starter
Västerbottens Län
Kontakta oss för mer information 
Distans
Kontakta oss för mer information 

Industriteknik, Distans Västerbotten

En utbildning inom industriteknik ger dig stora möjligheter till jobb eftersom efterfrågan på kvalificerad arbetskraft ökar. Du kan arbeta med materialbearbetning och produktframställning, driftsäkerhet och underhåll eller svetsning.

Om utbildningen

Utbildningen passar dig som är intresserad av industriteknik, verkstadsteknik, underhållsarbete eller svets- och plåtbearbetning. Du får en blandning mellan teori och praktik och en stor del arbetsplatsförlagt lärande.

I utbildningen får du utveckla dina kunskaper och färdigheter i att använda utrustning, bearbeta material och kvalitetssäkra produktion och färdig produkt. Utbildningen ger kunskaper i både produkt- och produktionsplanering samt produktion i sig.

Du väljer själv inriktning

Utbildningen innehåller gemensamma grundkurser och därefter väljer du bland olika inriktningskurser, exempelvis inom produkt- och maskinteknik eller svetsteknik. 

Praktik och möjlighet till yrkescertificeringar

Dina färdigheter får du utveckla och pröva då du är ute på arbetsplatsförlagt lärande på ett företag. I samband med att du avslutar industriteknikprogrammet får du möjlighet att göra två yrkescertifieringar.

Att studera på distans

Under utbildningen får du stöd och hjälp av distanslärare. I det arbetsplatsförlagda lärandet har du handledare på företaget till din hjälp. Din studiehandledning finns i vår lärplattform, där du arbetar med bedömningsuppgifter och har överblick över hela utbildningen.

För vem

Vem får gå en komvuxutbildning?

Du får gå gymnasial vuxenutbildning från 1 juli det år du fyller 20 år. Du kan vara behörig även om du är under 20 år om du har gått färdigt ett nationellt program eller liknande utbildning i gymnasieskolan. På gymnasial nivå finns ingen garanti att du får plats.

Du får gå grundläggande vuxenutbildning (gruv) från den 1 juli det år du fyller 20 år. Du får delta i utbildningen om du inte har de kunskaper som grundskolan ger.

Din kommun väljer vilka som får studera, om det är fler sökande än det finns plats för. Du som har annat modersmål än svenska ska ha kunskaper som motsvarar svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå, för att få studera på gymnasial vuxenutbildning.

I vissa kommuner är det möjligt att kombinera gymnasial vuxenutbildning och SFI. Mer information kan du få hos din hemkommun. 

För vem

  1. Ansök till komvux via din kommun.
  2. Följ ansökningsprocessen under "min sida" på kommunens webbplats.
  3. När du blir antagen får du en kallelse från oss på Lernia.

Du som har annat modersmål än svenska behöver oftast ha kunskaper motsvarande svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå. Skicka med godkänt betyg i din ansökan. 

Om du vill utbilda dig i en annan kommun än den du bor i ska du först skicka ansökan till din hemkommun så de kan godkänna den.

Du är alltid välkommen till oss på studiebesök innan du bestämt dig.

För vem

Det kostar inget att gå en vuxenutbildning på Lernia. Du betalar själv för litteratur, studiematerial och eventuella skyddskläder. Du har möjlighet att söka CSN-medel för utbildningen.

Efter utbildningen

Beroende på vilken inriktning du väljer får du tillräckliga yrkeskunskaper inom industriteknik för att kunna arbeta som till exempel montör, industriarbetare, CNC-operatör, servicepersonal eller svetsare. Efter avslutad utbildning ansöker du hos din hemkommun för att få ut betyg på de kurser som du läst.

För mer information om Industriteknik, Distans Västerbotten, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Lernia Facebook

Lernia Komvux

Lernia Komvux

På Lernia arbetar vi med att matcha människors unika kompetens, talang och potential med Sveriges arbetsgivares behov av arbetskraft. Hos oss kan du utbilda dig till ett nytt yrke, komplettera och validera tidigare studier eller fördjupa dina kunskaper inom ett...


Läs mer om Lernia Komvux och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

För att beställa hem mer information, fyll i uppgifterna nedan. Specificera gärna vilken ort du vill studera på.

Hitta till utbildaren

Lernia Komvux

Instrumentvägen 31
126 53 Hägersten


Du kanske också är intresserad av: