Enskilda kurser (Komvux)

Florist Komvux - Hantverk

Floristutbildarna, i Västerås
Längd
72 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
72 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Florist Komvux - Hantverk

Florist Komvux - Hantverk

Vi erbjuder en branschnära floristutbildning som sedan starten har varit den ledande floristutbildningen i Sverige, med fina lovord från blomsterbranschen.
Vi satsar på dig som student, att du ska få vackert material, stor kunskap, utveckla din kreativitet och nå en hög kvalité på dina floristiska arbeten. Våra lärare har drivit egna blomsterföretag innehar gesäll och mästarbrev, är utbildade yrkespedaoger med lärarlegitimation. Att under skolgången få omge sig av blommor och klasskompisar i en kreativ miljö är för många en dröm som äntligen går i uppfyllelse!

Genom vårt samarbete med VUC (Vuxen utbildnigscentrum)i Västerås erbjuds utbildningsplatser till Hantverkarprogrammet Florist, utbildningen är på 72 veckor och förlagd på Floristutbildarna i Västerås. Veckorna är en sammanhängande utbildning likvärdig de privata kurserna Florist Steg 1, Florist Steg 2 samt Florist Fördjupning. Andra kommunala utbildningar har också möjlighet att göra interkommunal upphandling via VUC, så du behöver inte bo i Västerås för att kunna söka via komvux, du börjar med att prata med din hemkommun. Antagningarna sker av VUC och rätten att gå utbildningen beviljas av din hemkommun.

Sökningen är öppen mellan 240510 - 240613. Kurserna söks via den kommunala vuxenutbildningen/VUC, även ansökan och antagning sker via dem.

För mer information om Florist Komvux - Hantverk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.
Highlights

Hantverksprogrammet Florist 72 veckor

Under din utbildning får du lära dig alla förekommande binderiarbeten, buketter, dekorationer, blommor till fest, bröllop och begravning. Du får utveckla ditt färg- och formsinne, jobba med exponering, botanik, textning, lära dig att arbeta kreativt samt delta på olika mässor. Allt eftersom din kunskap växer, utvecklas och utmanas du av våra yrkespedagoger för att få bästa förutsättningarna inför ett ev. yrkesbevisprov, som man har möjlighet att göra efter utbildningen. Vill du veta mer specifikt vad Hantverksprogrammet Florist innehåller, kan du läsa nedan vilka kurser som ingår i utbildningen.

När du läser Hantverksprogrammet Florist, får du kontinuerlig uppföljning av skolans yrkespedagoger, tillgång till skolans välsorterade blomsterkyl, du utvecklas därför snabbt och stärker dina grundkunskaper till florist. Under utbildningen anordnas en inspirerande resa till Holland. Traditionsenligt går vi på privatguidade turer i blomsterhallarna i Aalsmeer. Vi besöker blomsterodlingar där våra samarbetspartner delar med sig av deras expertis. Beroende på säsong har vi även en heldag i lökparken Keukenhof.

Upplägg

Utbildningen varvas med praktik, fördelat under flera perioder. Under praktiken får du även kunskap i försäljning, kundhantering och praktiskt butiksarbete, många brukar förlägga sin praktikperiod på hemort.

Examen & Intyg

Under din komvuxutbildning läser du kurser utifrån Skolverkets hantverksprogram. I alla kurser ges betyg från E-A

Kostnader

Gratis, du betalar inget för kursen.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Florist Komvux - Hantverk

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Agnes Jansson
03 maj 2023

Kreativ och rolig utbildning med bra lärare. Gav jobb direkt och jobbar idag heltid som florist. Roligt att gå till skolan varje dag.

Floristutbildarna
Fallhammargatan 3A
721 33 Västerrås

Välkommen till Floristutbildarna i Stockholm & Västerås

Att vara florist är att ha världens roligaste jobb om du frågar oss på Florist utbildarna. Vi erbjuder en bransch nära florist utbildning som sedan starten har varit den ledande florist utbildningen med fina lovord från branschen. Vi satsar på dig som student,...

Läs mer om Floristutbildarna och visa alla utbildningar.