Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Arbete med hund

Dille Gård
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Krokom
25 veckor
Heltid
Studiemedelsberättigad
Arbete med hund

Arbete med hund

Arbete med hund

För dig som är intresserad av hundar finns möjligheten att läsa hundutbildning på Dille Gårds vuxenutbildning. Du tränar med hundar och vidareutvecklar dina kunskaper på Dille hundcenter. I utbildningen förbereder du dig för ett arbete med hundar eller för vidare studier.

Utbildningen ger dig en bred kompetens inom hund. Dille Hundcenter är hjärtat för hundverksamheten. Här finns klassrum och en stor inomhushall för hundträning som skapar fantastiska utbildnings- och träningsmöjligheter.

Idag används tjänstehundar inom polis, försvarsmakten och räddning. Andra arbetsområden inom hund är sociala tjänstehundar, servicehundar och specialsökshundar. Utbildningen ger dig behörighet att öppna hunddagis. Dessutom ges du som elev möjligheten att bli diplomerad hundmassör under utbildningen.

Du måste inte ha egen hund, eller särskilda förkunskaper i hund för att gå den här utbildningen. Det är viktigast att du är intresserad av hundar och vill lära dig mer. Har du egen hund kan du använda den i undervisningen.

För mer information om Arbete med hund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Östersunds kommun är huvudman för utbildningen. När du lämnat din ansökan är det din hemkommun som beslutar om du får gå utbildningen. Observera att en kurs eller ett kurspaket kan bli fullbelagt. Är det för få sökande kan en kursstart ställas in.

Praktik

15 % av utbildningen är praktik. Du kan göra din praktik inom olika verksamheter i hundbranschen: rehabilitering och friskvård, djursjukvård och veterinär, turism och draghundsverksamhet, kurs- och utbildningsverksamhet, hundtrim, tjänstehund, social tjänstehund, hunduppfödning, djurbutik, hunddagis och hundpensionat. Möjlighet finns även att göra delar av APL-perioden utomlands.

Kursinnehåll

Arbete med Hundar 25 veckor – helfart
Djur specialisering – Massage, 100p
Hundkunskap 1, 100p
Hundkunskap 2, 100p
Hundkunskap 3, 100p
Träning av hundar 100p

Totalt 500 p

Dille Gård

Naturnära utbildningar

På Dille Gård kan du läsa gymnasieutbildning, vuxenutbildning eller yrkeshögskola i de gröna näringarna. Vi som jobbar här brinner lika mycket som våra elever för våra ämnesområden. Vi tror att kunskap växer med intresse och engagemang. Under studietiden på Dille varvar...


Läs mer om Dille Gård och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Arbete med hund

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Dille Gård

Dille 226
83695 ÅS