Visar 1-14 av 14 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-14 av 14 träffar

Religionsvetenskap är en beteckning för de vetenskapliga studierna av religioner, deras bakgrunder och utveckling. Teologi är ett uttryck som ofta används som en synonym till religionsvetenskap. Religionsvetenskapen har dock ett mer religöst förhållningssätt till religionen än teologi.

Väljer du att studera ämnet religionsvetenskap kommer du att få förmågan att kunna analysera och problematisera religioner och deras roller i olika samhällen, kulturer, länder och stater. Du kommer att få behandla världsreligionernas grundläggande idéer, människobild, tro och utövande samt hur religion och livsåskådning kan ta sig uttryck i människors sätt att tänka och handla.

Studera Religion på Komvux

Utbildningen på komvux motsvarar den som elever får i grundskolan och på gymnasiet, men innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna.

På komvux är studierna mer koncentrerade och antalet undervisningstimmar färre vilket betyder att du som student får arbeta mer självständigt och ta mer ansvar för dina studier.

I vilken takt du vill studera och antalet ämnen som du vill kombinera bestämmer du tillsammans med en Studie och yrkesvägledare. Studie och yrkesvägledaren hjälper dig också att upprätta en individuell studieplan som du sedan följer under studierna. Kontakta en studie- och yrkesvägledare i din hemkommun om du vill läsa på komvux eller vuxenutbildning.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in