Vi ber om ursäkt men din sökning gav tyvärr inga träffar... Vänligen gör en Ny sökning

Att jobba som projektledare är utmanande och krävande jobb. Oftast jobbar man i projektform, med uppdrag på avgränsade tider med olika budgetar. Projektledare kan arbeta med projekt som spänner både över flera år eller som är bara under några dagar.

Ett projekt kan handla om alla möjliga olika slags saker och finns inom alla branscher. Det kan till exempel handla om att utveckla en ny produkt, driva ett byggprojekt, marknadsföra ett företag, bygga en hemsida eller genom föra interna förändringar.

IT, reklam och media är branscher där den dagliga verksamheten ofta är uppbyggt helt och hållet i projektform.

Projektledaren ansvarar för projektet och vanligtvis arbetar man i en projektgrupp som består av personer med de olika kompetenser som behövs för att genomföra projektet.

Projektledare är den som är den sammanhållande länken som driver projektet och leder arbetet i projektgruppen. Som projektledare har man också ansvaret för att kostnaderna ligger inom budgeten och att arbetet blir färdigt på utsatt tid. Det är också viktigt att man kan engagera och stötta sina medarbetare.

Studera Projektledning på Komvux

Utbildningen på komvux motsvarar den som elever får i grundskolan och på gymnasiet, men innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna. På komvux är studierna mer koncentrerade och antalet undervisningstimmar färre vilket betyder att du som student får arbeta mer självständigt och ta mer ansvar för dina studier.

I vilken takt du vill studera och antalet ämnen som du vill kombinera bestämmer du tillsammans med en Studie och yrkesvägledare. Studie och yrkesvägledaren hjälper dig också att upprätta en individuell studieplan som du sedan följer under studierna. Kontakta en studie- och yrkesvägledare i din hemkommun om du vill läsa på komvux eller vuxenutbildning.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in