Historia 1a2

Åsö Vuxengymnasium
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Stockholm
10 veckor

Om utbildningen

Läs kursen Historia 1a2 på Åsö vuxengymnasium.

Läs in din behörighet till högskola och universitet eller komplettera din gymnasieutbildning. Behöriga lärare och undervisning med ditt lärande i fokus.

Kursen bygger på och knyter an till de kunskaper om skilda tidsperioder och utvecklingslinjer med fokus på industrialisering och demokratisering under 1800- och 1900-talen i Sverige och globalt samt viktiga globala förändringsprocesser och händelser, till exempel migration, fredssträvanden, resursfördelning och ökat välstånd, teknisk utveckling, internationellt samarbete, mänskliga rättigheter och jämställdhet men också kolonialism, diktaturer, folkmord och konflikter. Långsiktiga historiska perspektiv på förändrade maktförhållanden och olika historiska förklaringar till dem. Du läser kursen i klassrum.

Kursen omfattar 50 poäng. 

För mer information om Historia 1a2, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Grundskola eller motsvarande

Åsö Vuxengymnasium

Åsö vuxengymnasium är Stockholm stads eget komvux och Stockholms största utbildningsanordnare för vuxenutbildning. Vi är en skola med lärandet i fokus där du får möjlighet till uppbackning och stöd för att få de bästa förutsättningarna att nå dina studiemål. Hos...


Läs mer om Åsö Vuxengymnasium och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Historia 1a2

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Åsö Vuxengymnasium

Blekingegatan 55, box 17 084
118 94 Stockholm