Svenska som andraspråk, nationell delkurs 1

Hermods VUX
Sammanfattning
Enskilda kurser (Komvux)
Alingsås, Alvesta, Arboga, Arvidsjaur, Bjurholm, Dorotea - Visa alla  
Klassrum
Kommande starter

Plats & start


Västerås
2023-05-22

Alingsås
Flexibel

Alvesta
Flexibel

Arboga
Flexibel

Om utbildningen

Det här är en kurs som knyter an till SFI kurs D, och efter avslutad kurs ska kunna läsa olika texter med flyt. Du ska även kunna sammanfatta och samtala om det du läst. För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kommer du känna dig säkrare på att tala och skriva svenska. Du vet hur du ska använda språket i din vardag. Du kan fortsätta dina studier med delkurs 2.


Förkunskaper och behörighet

För att få söka utbildningen behöver du ha godkänt betyg från SFI kurs D. Du ska ha fyllt 20 år för att påbörja utbildningen. Om du fyller 20 år under året kan du påbörja kursen under andra kalenderhalvåret (hösten). Om du har slutbetyg från gymnasiet kan du påbörja kursen trots att du inte har fyllt 20 år.

Innehåll och upplägg

Du får träna på att skriva texter som är anpassade efter situation och mottagare. Till dina texter samlar du information och sammanfattar den information du har hittat. Du får samtala om enkla ämnen och hålla ett muntligt föredrag.

För mer information om Svenska som andraspråk, nationell delkurs 1, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Hermods VUX?

CSN-berättigad

Distansutbildningar

86% rekommenderar denna utbildning

Hermods VUX

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...


Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Svenska som andraspråk, nationell delkurs 1

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hermods VUX

Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm