Svenska som andraspråk, nationell delkurs 4

Hermods VUX
Sammanfattning
Enskilda kurser (Komvux)
Alingsås, Alvesta, Arboga, Arvidsjaur, Bjurholm, Danderyd - Visa alla  
Klassrum
Kommande starter

Plats & start


Västerås
2023-05-22

Alingsås
Flexibel

Alvesta
Flexibel

Arboga
Flexibel

Om utbildningen

Det här är den avslutande delkursen, som ger dig ett betyg i Grundläggande svenska som andraspråk och som förbereder dig inför Svenska som andraspråk 1. Efter avslutad kurs ska du kunna läsa skönlitteratur och faktatexter med flyt. Du ska även ha kunskap om språkets uppbyggnad av ord och fraser.


Efter utbildningen

Efter utbildningen kommer du att känna dig säkrare på att tala och skriva svenska. Du vet hur du ska använda språket i din vardag. Utbildningen ger dig behörighet för att studera på gymnasienivå.


Förkunskaper och behörighet

För att läsa Svenska som andraspråk delkurs 4 ska du tidigare ha läst kursen Svenska som andraspråk 3 eller motsvarande. Se om du är behörig att läsa grundläggande vuxenutbildning.

Innehåll och upplägg

I kursen får du träna på att läsa olika texter och samtala om innehåll, budskap och dina åsikter om texterna, samt att tolka texternas innehåll och budskap. De texter du läser får du även träna på att sammanfatta. Du skriver olika slags texter som är anpassade till mottagare och syfte. Till dina texter samlar du information och visar vad som är dina åsikter och vad som är annan information. I dina texter tränar du på att använda citat. Med hjälp av respons får du förbättra dina texter, och du får också ge omdömen om andras texter. Du samtalar om olika ämnen, och håller ett muntligt föredrag som är anpassat till mottagare och syfte. Du tränar också på att jämföra svenska med ett annat språk.

För mer information om Svenska som andraspråk, nationell delkurs 4, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Hermods VUX?

CSN-berättigad

Distansutbildningar

86% rekommenderar denna utbildning

Hermods VUX

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...


Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Svenska som andraspråk, nationell delkurs 4

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hermods VUX

Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm