Komvuxutbildningar

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret.

Just nu har vi längre svarstid än vanligt. Tack för ditt tålamod!Sök bland besvarade frågor

Kategori
Antal frågor


Senaste frågorna inom Komvuxutbildningar


19 sep 2023
Vad ska jag läsa på Komvux?
Hej!
Jag har läst humanistisk linje på gymnasiet, gick ut 1988. Vi hade matematik och naturkunskap i årksurs ett, om jag minns rätt. Nu funderar jag på om jag ska läsa en utbildning på Stockholms universitet, där det krävs att man har behörighet MATTE 3 samt NATURVETENSKAP 2.

Vilka kurser på komvux ska jag i så fall läsa på komvux, för att få den behörigheten till studier på universitet?

mvh,

Svar:

Hej,

Det bästa är om du bokar ett möte på komvux för att gå igenom dina betyg och lägga upp en studieplan. Men det du behöver kolla att du har är: 

  • Godkänt i minst 2250 av 2500 gymnasiepoäng, ett godkänt gymnasiearbete samt godkänt i svenska 1,2 och 3/svenska som andraspråk 1, 2 och 3, Engelska 6 och Matematik 1.
  • Den särskilda behörigheten som då var Matematik 3 och Naturvetenskap 2.

Lycka till! /Petra,SYV

10 sep 2023
Hur blir jag socionom?
Hej jag skulle vilja plugga till socionom just nu arbetar jag som stödassistent men vill vidareutbilda mig. Jag skulle behöva hjälp med att kolla igenom vilka ämne jag behöver plugga upp för att söka till socionom programmet. Skulle du kunna hjälpa mig med detta??

Med vänliga hälsningar

Svar:

Hej,

För att blir behörig till socionomprogrammet behövs följande kurser: Matte 2a/2b/2c och Samhällskunskap 1b/1a1+1a2. 

Antagningsstatistiken för Socionomprogrammet får du kolla upp för de högskolor som du vill gå. Det kan man göra på UHR.se. Det brukar ligga mellan 17-20 poäng (meritpoäng/snittbetyg).

Lycka till! /Petra,SYV

06 sep 2023
Utbildningar till Redovisningskonsult
Hej

Jag är 51 år och funderar på om jag ska sadla om och bli redovisningskonsult. Är för tillfället arbetslös så tajmingen är perfekt. En utbildning som är CSN-berättigad vore bra.
Vilken utav era utbildningar ger tillräcklig utbildning för att kunna starta eget eller att bli anställd som redovisningskonsult? Har gått en 3 årig ekonomisk utbildning på gymnasiet.

Mvh

Svar:

Hej,

Studentum.se driver inte några egna utbildningar men när du hittat en utbildning kan du enkelt komma i kontakt med skolan och ställa frågor genom att lämna en intresseanmälan. Skolan kan hjälpa dig svara på dina frågor kring deras utbildning.

Här kan du hitta utbildningar till redovisningskonsult.

Lycka till! /Petra, SYV


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in