Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Komvuxutbildningar

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågor

Kategori
Antal frågor


Senaste frågorna inom Komvuxutbildningar


21 jun 2022
Hur söker jag jobb som lärare?
Jag gick precis ur gymnasiet och det ser inte ut som att jag kommer komma in på utbildningen jag sökt (fick högskoleprov resultat idag), så nu funderar jag på att jobba som vikarie (helst årskurs 7-9) i ett år. Hur söker jag till det?

Svar:

Hej,

Du kan titta på arbetsplatsannonser på Arbetsförmedlingen eller på andra jobbsöksidor på nätet. Du kan även kontakta de skolor du skulle vilja jobba på.

Lycka till! /Petra,SYV

15 jun 2022
Var kan jag läsa svenska 2?
Hej,
Jag skulle vilja fråga om det finns kurser för Svenska B.
Vad motsvarar Svenska B?
Är det samma med Svenska 2?
Jag bor i Lund.

Mvh

Svar:

Hej,

Svenska B är det gamla namnet på Svenska 2. Så det är Svenska 2 du ska läsa. Det ska finnas inom Komvux/vuxenutbildningen där du bor.

Lycka till! /Petra,SYV

13 jun 2022
Hinner jag läsa Komvuxkursen?
Är det möjligt att läsa kursen Naturkunskap 2 innan den 21 juni om jag börjar nu? Finns det någon chans eller är det omöjligt?

Svar:

Hej,

Du måste kolla vilka kursdatum som finns i din kommun. Du kan kolla det med Komvux. Kanske finns det ett prövningsdatum du kan anmäla dig till innan det datumet? 

Vänliga hälsningar / Petra,SYV


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in