Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Komvuxutbildningar

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågor

Kategori
Antal frågor


Senaste frågorna inom Komvuxutbildningar


06 feb 2023
Frågor om utbildning

Hej ,
Jag har en fråga, Jag har gått SFI-kursen och för att få min licens som lärare frågar de mig om kursen" Svenska som andra Sprak 3" på gymnasienivå . Har du det programmet?, Efter SFI Kan jag börja med Svenska som andra Sprak 1 i Komvux.

Svar:

Hej,

Du kan läsa alla svenska kurser du behöver på Komvux i din kommun. Så ta kontakt med dem så hjälper de dig med en studieplan.

Lycka till!/Petra,SYV

22 jan 2023
Frågor om utbildning
Hello,
I am in my final year at Gymnasium, studying the International Baccalaureate (IB). After graduation, I would like to study at KTH in the Bachelor degree of Information and Communications.
This degree is in English and the entry requirements are Physics and Maths at high level. I do not meet these two entry requirements. Do you know where I can read the material in English and then sit the exam?
Thank you.

Svar:

Hi,

Sorry I can't help you with that. Check with your school if they can help you .

Sincerely/ Petra

18 jan 2023
Är jag behörig till utbildningen?
Kan man gå en yrkesutbildning på Komvux om man inte har några gymnasiebetyg?

Svar:

Hej,

Ja, det kan man göra. Ta kontakt med Komvux så hjälper de dig.

Lycka till! /Petra,SYV


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in