Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Komvuxutbildningar

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågor

Kategori
Antal frågor


Senaste frågorna inom Komvuxutbildningar


06 aug 2018
Hur hittar jag rätt kurs?
Tjenare!

Har tänkt att utbilda mig till Ingenjör, genom att göra ett tekniskt basår, och för att göra det så behöver jag läsa upp min matte. Så jag behöver läsa Matte B.

Såg att det fanns en hel djungel av utbildningar så tänkte fråga; vilken/vilka jag behöver?

Mvh Viktor

Svar:

Hej Viktor,

Om du vill läsa matte B så är det Komvux i din kommun som du ska vända dig till. De kan hjälpa dig att hitta och söka rätt kurs.

Lycka till! /Petra,SYV

20 feb 2017
Boka tid
Hej!

Kan man boka en telefontid med er?
Jag har lite svårt att sitta i telefonkö under era telefontider, i och med att jag jobbar då.

Mvh Petra Almlöf

Svar:

Hej Petra,

Vi på Studentum är inte några studie- och yrkesvägledare, men om du har några frågor gällande sajten är du välkommen att ställa dem här: https://kundo.se/org/studentumse/

Alla andra frågor gällande specifika utbildningar, ansökningstider, kostnader etc. ställs direkt till skolan i fråga. Komvuxutbildningar eller frågor gällande komvux riktar du till kommunen du är skriven i. De har även anställda SYV:ar.

MVH,
Studentum.se

20 okt 2016
Komvux
Hej!

Jag heter Angelos och jag lära mig svenska. Jag sluttade b2- på folksuniversitetet och jag är intresserad att anmäla mig på komvux nu. När kurser borjar? På vilken nivå borde jag förtsätta? Måste jag skriva ett test?

Med vänliga hälsningar,

Angelos Chiotis

Svar:

Hej Angelos!

Ta kontakt med den kommun du är folkbokförd i. Det är kommunen som har hand om all komvuxutbildning.

MVH,

Studentum


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in