Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Språkkurser och språkresor utomlands

Åk på en språkresa eller språkkurs

Åk på en språkresa eller språkkurs

Att åka på en språkresa eller språkkurs utomlands är en otrolig erfarenhet. Att ha med sig ett extra språk i bagaget slår högt hos framtida arbetsgivare och förbereder dig också för ett arbete på en internationell marknad. Vi har samlat några av de vanligaste frågorna angående språkresor och språkkurser här.

Här hittar du information om de främsta språkresearrangörerna samt de mest populära destinationerna och du kan enkelt beställa hem kataloger och ansökningshandlingar.

Välj land eller språk med hjälp av listan nedan eller sök språkstudier i sökfunktionen nedan.

Här kan du läsa mer om språkresor!

Kategori
Språkutbildning / Volontärresor
Ort
Sök

Välj plats:

 

Språkkurser

Hur lång är en språkresa?

Längden på en språkresa varierar beroende på vilken arrangör du åker med, men de kan vara allt från en vecka upp till 20 veckor långa.

Åldersgräns på språkresa

En del språkresearrangörer har språkresor och språkkurser för ungdomar så unga som 8-10 år. Men normalt måste du ha fyllt 18 för att få åka på en språkresa. Vilka regler som gäller får du reda på av den språkresearrangör du väljer att åka med.

Vilka förkunskaper måste jag ha?

Det krävs inga förkunskaper för att åka på en språkresa. Du lär dig språket under utbildningen. Innan du börjar dina studier får du genomgå ett språktest så att du hamnar i den klass som är bäst anpassad efter dina förkunskaper. Det finns språkresor som är anpassade för nybörjare såväl som för de som ligger på en mer avancerad nivå.

Hur många går det i klassen?

Storleken på klasserna brukar som regel vara relativt små och på cirka 10-20 personer. Eftersom skolorna är internationella blandas klasserna med människor från hela världen.

Var bor jag under en språkresa?

Boende sker antingen i värdfamilj men det finns också de språkresearrangören som erbjuder en annan typ av boende, även om det är mer ovanligt. Boende i värdfamilj är ett bra val om du verkligen vill träna på språket. Många väljer också att dela lägenhet med andra studenter. Om du är intresserad av att träffa nya människor under din språkresa kan detta vara ett utmärkt alternativ.

Kostnader och finansiering av språkresa

Hur mycket en språkresa kostar skiljer sig åt mellan de olika språkresearrangörerna. För att få rätt information vänligen kontakta den språkresearrangör du är intresserad av att åka med. Vissa språkresor och språkutbildningar är CSN-berättigade.

Det är Högskoleverket som bestämmer vilka skolor och utbildningar som är godkända för studiemedel och studielån. Språket ska ha officiell status i studielandet, och europeiska språk läser du i Europa. För studier inom EU räcker det att du studerar i minst tre veckor. Inom EU kan du även få studiemedel för deltidsstudier på 50 och 75 procent. För att få studiemedel för studier utanför EU måste du studera på heltid i minst 13 veckor. Du kan kombinera kortare kurser i samma land för att komma upp i 13 veckor.

Flera regler som gäller för språkstudier kan du hitta på CSN:s hemsida. För dig som hellre vill söka ett stipendium för dina språkstudier finns även den möjligheten. På nätet finns många bra stipendiesajter där du kan få hjälp att gå till väga med din sökning. 

Läs mer om stipendier här

Du kanske också är intresserad av:

Studera i Italien

Publicerad: 2013-07-03

Har du planer på eller är nyfiken på hur det är att studera i Italien? I Italien kan du välja bland ett brett utbud av utbildning samtidigt som du kan kombinera dina studier med ett rikt kulturliv och underbar mat. Lägg även till att du i Italien har både sol och bad samt ett pulserande storstadsliv. Blir du intresserad av detta? Läs mer om hur du kan börja plugga i Italien!

Studera i Danmark

Publicerad: 2014-12-18

Det är inte bara svenskar som åker till Danmark för att studera utan hit kommer mängder av internationella studenter från hela världen. Som svensk student kommer du ha stora chanser att trivas under dina studier. Här kan du läsa mer om hur det är att studera och leva i Danmark. 

Utlandsstudier - Hitta utbildningar utomlands

Publicerad: 2017-09-01

Funderar du på att studera utomlands? Då har du hittat helt rätt. För dig som vill studera utomlands finns idag många olika alternativ och massa saker att ta ställning till. I den här guiden rätar Studentum ut några frågetecken.