Studera utomlands

Är du redo för ditt nästa äventyr? Här har vi samlat all information du behöver om du är nyfiken på att plugga utomlands. Din resa börjar här!

Hitta din utbildning utomlands här

Funderar du på att studera utomlands? Läs en termin, ett år eller en hel examen på ett universitet eller högskola utomlands. Du kan studera en yrkesutbildning utomlands eller åka på språkresa och lära dig ett nytt språk. Vad lockar dig? Ditt äventyr börjar här!

Läs mer om utlandsstudier


studera utomlands

Sök stipendium för utlandsstudier

Vill du ha hjälp att finansiera dina utlandsstudier? Det finns alla möjliga stipendier att söka, det gäller bara att hitta rätt. Här guidar vi dig till hur du hittar stipendier att söka – och vad du ska tänka på för att inte gå miste om alla möjligheter som finns.

Läs mer om stipendier


Rom, Italien

NYC? Sydney Tokyo eller Rom?

Har du svårt att välja vilken stad du ska plugga i kan du få mer inspiration i våra guider för utlandsstudier. Här finns information om hur det är att studera i olika länder. I guiderna kan du läsa om allt från utbildningssystem och kostnader till boende och matkultur.

Gå till guiderna om utlandsstudier


Lär dig ett nytt språk på plats

Drömmer du om att åka på en språkresa? Att plugga språk utomlands är en otrolig erfarenhet. Du möter nya människor och lär dig om kulturen. Här får du svar på vanliga frågor om att läsa ett språk utomlands. Du hittar dessutom massvis av språkkurser i flera olika destinationer.

Jag vill veta mer om språkresor


FAQ om att plugga utomlands

Känns utlandsstudier som ett stort, avlägset projekt? Du är inte ensam om att ha många frågor som snurrar i huvudet. Här kan du ta del av svaren på de tio vanligaste frågorna om utlandsstudier vi på studentum.se får. Vi vill hjälpa dig att uppnå din dröm!

Gå till FAQ om utlandsstudier


Annonser