Är jag behörig till utbildningen?

16 aug 2023
FRÅGA
Hej
Mitt barn läser Individuellt alternativ. Hon har pga många års trasslig skolgång och läser nu som sista ämne in grundskolematten detta läsår. Hon har sedan grundskolebetyg i engelska och svenska och förhoppningsvis matte.

På er utbildning till barn och fritid står det att eleven ska vara färdig med grundskolan för att vara behörig. Vad innebär det? Behöver hon läs in betyg i fler ämnen än matte, svenska och engelska innan hon kan söka er utbildning? Jag försöker ta reda på vilka möjligheter som finns för henne? Behöver hon vara 20 år?

Mvh

Svar:

18 aug 2023

Hej,

Jag är inte säker på vilken utbildning du har kollat på. Studentum.se driver inte några egna utbildningar men när du hittat en utbildning kan du enkelt komma i kontakt med skolan och ställa frågor genom att lämna en intresseanmälan. Skolan kan hjälpa dig svara på dina frågor kring deras utbildning.

Om det gäller komvuxutbildning så ska man ha gått ut gymnasiet eller vara över 20 år för att börja där. Och för att ha gymnasiebehörighet till ett yrkesprogram krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan.

Detta är något som hennes studie-och yrkesvägledare i skolan ska hjälpa henne med så jag rekommenderar att ni pratar med skolan om det.

Lycka till! /Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in