Vad gör jag om jag inte hittar mitt betyg?

01 dec 2022
FRÅGA
Hej, igår träffade jag en studie vägledare på kommunen( jag funderar på att omskola mig).
Jag hade med mig mitt betyg ifrån komvux tror det va ifrån 2005. Hon ser då mitt betyg i naturkunskap B och undrar när jag läste Natur A för det stod inte i betyget att jag läst A kursen. Jag sa att det va terminen innan, dom har alltså glömt att skriva i det i mina betyg från komvux vilket jag själv inte tänkt på. Hon ringde till komvux och dom sa att det inte finns registrerat att jag gick A kursen hos dom. Vad gör jag nu? Dom sa att jag måste bevisa att jag gått kursen men hur kan jag göra det? Jag har kontakt med en person från den tiden och vi gick tillsammans men det är väl inget bevis? Jag är helt förtvivlad, vad gör jag nu?
Jag har Mvg i B kusen och jag kunde ju inte gå B om jag inte gått A så det är ju ett bevis men jag kan ju aldrig bevisa vilket betyg jag fick.
Vad kan jag göra nu?

Svar:

05 dec 2022

Hej,

Det låter som en situation Komvux och din kommun borde kunna lösa. Jag kan tyvärr inte hjälpa dig med det men det låter märkligt att det skulle bli något problem med ditt betyg i Naturkunskap B för att de inte kan hitta ditt betyg i A-kursen. Har du läst B så räknas du oftast som behörig när du sökler utbildningar som kräver både A och B så jag vet inte vad som skulle kunna vara problemet. Behövs det för att du ska få fullständigt gymnasiebetyg? Isåfall borde skolan där du studerade absolut kunna ordna det. Ta kontakt med dem igen och be att de hjälper dig.

Lycka till! /Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in