Hur får jag klart gymnasiet?

20 jul 2022
FRÅGA
Hej!

Jag pluggade första året på gymnasiet i Albanien, därefter flyttade jag till Sverige. Gick i 9an i grundskolan här. Fick skriva NP i 9an direkt för att sedan fortsätta vidare på gymnasiet. Vid denna tid fick jag inte välja vilket program utan estetiskaprogrammet var vad som var tillgängligt. Gick första terminen på estetprogrammet för att sedan behöva flytta tillbaka till Albanien igen. Min fråga nu är. Hur går jag tillväga för att få godkänd gymnasieexamen när jag är 22 år gammal. Kan jag börja om från början genom komvux och bygga utbildningen för att få fullständigt gymnasieutbildning och examen men med inriktning samhällsvetenskap alt. Ekonomiprogrammet, eller måste jag gå via folkhögskolan eller annat tillvägagångssätt, alternativt är det kört för mig? Målet är ju såklart att plugga vidare på universitet därav måste jag gå klart gymnasiet. Tacksam för hjälp och råd.

Svar:

05 sep 2022

Hej,

Du ska läsa klart din gymnasieutbildning på Komvux i den kommun du är skriven. Ta kontakt med dem så får du hjälp att göra en studieplan som passar dig och ditt mål.

Lycka till! /Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in