Hur kan jag läsa gymnasiekurser?

30 maj 2022
FRÅGA
Hej

Jag bor i Malmö och sökte in på 9 gymnasiala kurser med start i juni. Idag fick jag beskedet att jag ej hade blivit antagen.

Finns det privata alternativ till Komvux Malmö? Är sannolikheten stor att Malmö Kommun kommer godkänna att jag söker utbildningsplats i andra kommuner?

Jag vet att prioriteringsreglerna har ändrats i Malmö sedan jag sist studerade. Min misstanke är att jag är väldigt lågt prioriterad. Det kan betyda att jag möjligtvis måste vänta i flera år på att bli färdig med gymnasiet.
Att inte ha blivit upptagen på en enda av 9 kurser känns rätt deprimerande. Och det lovar inte gott inför nästa ansökningsperiod.

Mvh

Svar:

01 jun 2022

Hej,

Det kan vara svårt att bli antagen på Komvux om man redan har fullständiga gymnasiebetyg. Man kan heller inte söka i en annan kommun. Men man kan köpa kurserna hos privata utbildningsanordnare. Då måste du efter att ha gått kursen göra prövning på Komvux eftersom de privata utbildarna inte kan ge dig ett betyg. Det andra alternativet är att läsa in kurserna helt på egen hand och sedan skriva prövningar.

Lycka till!/Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in