Var kan jag läsa gymnasiekursen?

20 apr 2022
FRÅGA
Hei, jag är snart färdig med 1 av 3 år på en bachelorutbildning inom teknologi i Oslo, Norge. Jag har tänkt lägga till lite extra kurser till hösten, men saknar "generell studiekompetanse" i Norge eftersom jag saknar historia. Jag har fått besked från Norsk antagning att jag saknar Historia 1B från gymnasiet och kan välja om jag vill läsa upp dette i Norge eller Sverige. Jag ser att det finns uppstart på Historia 1B i Stockholm, men jag tillhör ju ingen kommunen eftersom jag bor i utlandet. Jag önskar att läsa 100% på distans, derav spelar ort ingen roll för mig. Hur går jag tillväga för att ta Historia 1B såfort som möjligt ? :)

Svar:

25 apr 2022

Hej,

Du kan kontakta vilken Komvux/vuxenutbildare du vill om du bor i ett annat nordiskt land. Så kolla på vilka som har kursen du vill gå på distans och med en kursstart som passar dig. Det är bäst om du går in på Komvux egen hemsida i den kommun du vill studera genom.

Lycka till! /Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in