Kan jag bli florist?

24 feb 2022
FRÅGA
Hej.
Jag är sjukskriven pga utmattning men börjar komma tillbaka lite smått. Min arbetsplats läggs ned så jag blir alldeles snart även arbetslös.
Jag skulle vilja ändra bana för att inte bli utmattad igen och hittade en floristutbildning som jag vill gå. Utbildningen är privat och därmed alldeles för dyr för mig som är sjukskriven.

Jag läste på deras hemsida om finansiering och hittade detta:

"Om du saknar gymnasieutbildning, har behov av att ändra yrkesbana eller har blivit arbetslös så kan du vara berättigad att till Yrkesvux.
Du söker YrkesVux via kommunala vuxenutbildningen genom att kontakta utbildningsansvarig i din hemkommun. De kan bevilja enstaka utbildningsplatser. Om du får din ansökan beviljad betalar din kommun utbildningen och du är CSN-berättigad"

Är detta något som jag kan ansöka om tro?

Mvh

Svar:

28 feb 2022

Hej,

Ja, det är mycket möjligt att du kan ansöka om det. Kontakta Komvux i din kommun och fråga om det. Skulle du inte få gå just den utbildningen kanske du kan hitta andra liknande utbildningar inom Komvux eller Yrkeshögskola (eftersom det är utbildningsformer som är gratis).

Lycka till! /Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in