Reglerna är inte lika för alla - ska det vara såhär?

05 sep 2013
FRÅGA
Jag har lektioner i Akutsjukvård. Där innefattas vissa arbeten som ska redovisas muntligt. Vi är ombedda av lärare att göra "egna" skrivna arbeten. Hon har påtalat att vi INTE får kopiera eller skriva av någon annan eller skriva utdrag ur kursboken. Vi har nu en elev i klassen som talar mycket dålig svenska och är nästintill oförstådd i sin uppläsning.

På de flesta redovisningarna har hon direktkopierat allt hon läser rakt ur boken så vi kan följa det hon läser i boken framför oss!! Och vi har frågat henne om det hon just läst vad hon menar - då får vi till svar att hon inte riktigt förstår vad som står och/eller vad vi menar!!

Vi undrar nu några elever om detta är tillåtet och korrekt!? Orättvist tycker vi andra som har lagt ner mycket jobb på vår egen redovisning, när hon får göra så här !!??

På högskola/gymnasium får man ju inte kopiera från böcker , nät eller annan person... Tacksam för svar så snart möjligt!!

Svar:

06 sep 2013

Hejsan!

Det låter konstigt att reglerna inte är lika för alla och kopiera lär man sig ju ingenting av - så korrekt att detta inte brukar tillåtas, men jag vet dock inte vad denna elev har för kriterier uppsatta. Kanske eleven i fråga heller inte får betyg av läraren då denna kanske har märkt att hon inte gör egna arbeten.

Om ni är upprörda över något i skolan är det bästa att tala med er kursledare och ifrågasätta varför det går till på detta sätt. Förhoppningsvis får ni då ett svar om varför.

Lycka till!

Vänligen, Sofia Base
Informatör, Studentum

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in