Hur ska jag gå tillväga för att plugga upp betyg och gymnasieämnen?

31 aug 2013
FRÅGA
Hej.
Jag har en fråga angående att utbilda sig till undersköterska. Just nu utbildar jag mig till arbetsterapeut på ki och är färdig i slutet av januari och kommer börja arbeta heltid som personlig assistent.

Jag skulle vilja bygga på min gymnasieutbildning från Igelstavikens gymnasium (räddningsmedicinska programmet) med de kurser jag behöver för att bli undersköterska , gärna inriktat på funktionshinder. Jag vill läsa på distans parallellt med heltidsstudier.

Jag har redan en del kurser som medicinsk grundkurs, psykologi a, sjukvård och pedagogiskt ledarskap. På högskolan har jag läst bl.a. psykologi, anatomi och fysiologi, medicinska ämnen och pedagogik.

Är detta möjligt att göra till våren alternativt nästa höst. Hur ska jag gå till väga? Hur får jag reda på vilka kurser jag behöver läsa?

Mvh /christiene

Svar:

03 sep 2013

Hejsan!

Om du vill plugga upp gymnasiebetyg och ämnen är det vuxenutbildningen i din hemkommun (komvux) du vänder dig till. Hör av dig till din hemkommun och be att få tala med en studie- och yrkesvägledare så får du stöd och hjälp.

Lycka till!

Vänligen, Sofia Base
Informatör, Studentum

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in