Har jag någon möjlighet att bli antagen till Komvux?

12 jun 2013
FRÅGA
Hej!
Jag bor i Ludvika och nyss har fått samlat betygdokument från gymnasium och har inte bara en ämne för att få slutbetyg - projektarbete. Jag studerade på NV och är 21 år gammal. Jag val fel program, därför jag önskar ansöka en KOMVUX i Västerås som Fordonmekanik . Vad tror Ni, har jag någon möjlighet att bli antagen där? Eller kommun ska bestämma att jag skulle läsa upp projektarbete? Jag mycket hoppas på rätt utbildning ist förlora ett år till för bara ett ämne.
MVH
Stefaniya

Svar:

12 jun 2013

Hej Stefaniya!

Om du ska ansöka till Komvux måste du börja med att kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun - alltså Ludvika. Be att få prata med en studie- och yrkesvägledare så får du stöd och hjälp att lägga upp en individuell studieplan.

Du kan då också nämna vilken utbildning du skulle vilja gå om du hittar någon i vår söktjänst. Kanske har din kommun ett samarbete med den skolan du hittat och kan köpa in kursen åt dig.

Lycka till!

Vänligen, Sofia Base
Informatör, Studentum

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in