Kan jag studera på komvux och universitet samtidigt?

05 jun 2013
FRÅGA
hejsan! jag undra om att höja min gymnasium betyg. kursen som jag har fatt godkänna kan man har den igen på komvux att höja den betyg?
och om jag kan gå på ett universitet som är inte " dröm universitet " få man gå på komvux och universitet på samma tid, och sen anmälan en ny universitet efter sluta komvux?

mvh
lien

Svar:

07 jun 2013

Hej!

Om du vill studera kurser på Komvux är det vuxenutbildningen i din hemkommun du ska vända dig till. Det är dem som beslutar om du får studera kostnadsfritt på komvux. I många kommuner är möjligheten att läsa upp betyg borttaget. Du har dock rätt att göra en så kallad prövning. Läs mer om prövning här! Hör med just din hemkommun vad som gäller.

Att studera på Komvux och universitet/högskola samtidigt är tillåtet. Självklart finns risken att du inte blir antagen till Komvux, då de personer med lägst utbildning prioriteras, men söka kan du alltid göra. Kontakta din vuxenutbildningen i din hemkommun så får du mer hjälp och stöd.

Lycka till!

Vänligen, Sofia Base
Informatör, Studentum

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in