Jag är folkbokförd i Tyresö, men ska flytta till Göteborg till hösten. Vart söker jag vuxenutbildning?

29 maj 2013
FRÅGA
Hej!

Jag skulle behöva läsa till naturkunskap 2 för att kunna söka sjuksköterskeprogrammet. Just nu är jag folkbokförd i Tyresö utanför Stockholm men kommer att bo i Göteborg till hösten. Vart ska jag söka vuxenutbildning då? Kan jag läsa distans på andra ställen än där jag bor?

Tack på förhand!

Svar:

29 maj 2013

Hej!

Det är i din hemkommun där du är folkbokförd som du ska kontakta för komvuxstudier. Om du kommer bo i Göteborg i höst, men fortfarande vara skriven i Tyresö, är det fortfarande vuxenutbildningen i Tyresö kommun du ska kontakta. Hos dem får du hjälp och råd vilken utbildning du kan söka.

Kommer du däremot att bli folkbokförd i Göteborg kan du ladda ner och skicka in en ansökan till dem. Du ska bifoga ett personbevis (kan beställas på www.skatteverket.se eller servicetelefon 020-567 000) eller stämplad flyttanmälan från Skatteverket som visar att du är eller kommer att vara folkbokförd i Göteborg innan kursstart.

Lycka till!

Vänligen, Sofia Base
Informatör, Studentum

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in