Kan jag läsa en yrkesutbildning på komvux?

17 jan 2013
FRÅGA
Hej jag har en fråga angående vuxutbildningarna. Jag gick ut gymnasiet 2009 men har inte fullständiga betyg för att plugga vidare. Därför undrar jag om jag kan välja en vuxubildning istället då jag känner att jag skulle vilja byta yrke, men känner inte för att plugga vidare på högskola och läsa upp dom betygen ?

Mvh: Nathalie

Svar:

18 jan 2013

Hej Nathalie!

Yrkesvux, som den utbildningstypen heter, riktar sig främst till dem som inte har gått ut gymnasiet med fullständiga betyg (de som saknar grundläggande behörighet). Så du borde ha goda chanser att få en sådan utbildning beviljad av komvux i din hemkommun!

Ta en titt i listan över olika yrkesvuxutbildningar och lämna intresseanmälningar på dem som intresserar dig. Då får du mer information från skolan och de kan även hjälpa dig med hur ansökningsprocessen går till. Du söker nämligen de här utbildningarna via komvux i din hemkommun, det är de som bekostar utbildningen (de köper in utbildningarna som du hittar i listan). 

Här kan du läsa mer om hur det är att studera på komvux!

Lycka till!

Vänligen, Sanna Everskog Lund
Informatör, Studentum 

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in