Visar 1-2 av 2 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-2 av 2 träffar

komvuxutbildningar till receptionist

Ansiktet utåt för företaget

Är du bra på att ge ett gott första intryck och vill ha varierade arbetsuppgifter? Då kan en komvuxutbildning till receptionist passa dig perfekt! Som receptionist har du fokus på trivsel och att guide besökare rätt.

Att arbeta som receptionist

Som receptionist kommer dina dagar att se olika ut. Du är ansiktet utåt för företaget och är den första besökaren möter. Det är därför viktigt att du är serviceinriktad och har besökaren i fokus, en del av ditt jobb är att se till så att besökarna trivs och har det bra. Det är en fördel om du har ett öga för detaljer och är bra på att läsa av människor, vissa vill prata och andra vill det inte. En del av ditt jobb är att snabbt bemöta olika typer av människor.   

Du kommer att ha varierade arbetsuppgifter, det kan handla om att ta emot besökare, ta hand om växeln, göra resebokare, boka konferenser och andra administrativa arbetsuppgifter. Service, kommunikation och administration är viktiga element som kommer att prägla din arbetsdag.

Det finns vissa egenskaper och färdigheter som är extra viktiga att ha som receptionist: 

  • Att ha ett öga för detaljer
  • Att vara socialt kompetent
  • Att vara duktig på att läsa av människor
  • Att vara organiserad och strukturerad
  • Att kunna ha många bollar i luften 
  • Att vara serviceinriktad
  • Att ha tålamod
  • Att vara stresstålig


Efter din komvuxutbildning till receptionist

När du är klar med din utbildning kommer du att ha en större förståelse för vad som ingår i receptionsyrket. Utbildningen kommer att ge dig kunskap i hur du kan hantera jobbets utmaningar och hur du kan arbeta för att utvecklas. Du kan jobba inom många olika branscher och för många olika företag. Vill du arbeta inom hotellbranschen finns det specifika utbildningar som inriktar sig på det.

Komvuxutbildningar till hotellreceptionist 

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in