Visar 1-3 av 3 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-3 av 3 träffar

Brinner du för att engagera och inspirera? I så fall är ett yrke inom kategorin lärare, undervisning och vägledning något som kan passa dig perfekt! På komvux kan du som vill förbereda dig för högre studier eller du som behöver komplettera eller höja ett betyg läsa en komvuxkurs. Välj bland annat mellan Pedagogik – och lärarkurser, Barns lärande och växande samt Ungdomskulturer.

Komvux erbjuder också yrkesprogram som förbereder dig för arbetslivet. Välj bland annat mellan:

  • Barn- och fritidsprogrammet
  • Barnskötare
  • Elevassistent 
  • Fritidsassistent


Vill du jobba som barnskötare? Läs till barnskötare på komvux!Jobba som barnskötare

Om du vill jobba som barnskötare ska du antingen läsa barn- och fritidsprogrammet eller yrkesprogram till barnskötare. Båda är komvuxutbildningar. Efter utbildningen är du förberedd för att jobba inom barnomsorgen. Som barnskötare kan du jobba på förskola, öppna förskolan eller som dagbarnvårdare i ditt egna hem. Konkurrensen om lediga barnskötarjobb är tuff. Om du vill öka dina chanser kan du studera vidare till förskollärare på universitet och högskola.

Sök till komvux via din hemkommun

En komvuxutbildning motsvarar den som du får på gymnasiet, men innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna. På komvux är studierna mer koncentrerade och antalet undervisningstimmar färre vilket betyder att du får arbeta mer självständigt och ta mer ansvar för dina studier.

I vilken takt du vill studera och antalet ämnen som du vill kombinera bestämmer du tillsammans med en studie- och yrkesvägledare. Du kan få hjälp med att upprätta en individuell studieplan som du sedan följer under studierna. Kontakta en studie- och yrkesvägledare i din hemkommun om du vill läsa en komvuxutbildning inom lärare, undervisning eller vägledning.


Läs en komvuxutbildning på distans

Flera komvuxutbildningar inom lärare, undervisning och vägledning ges på distans. På så vis kan du själv bestämma hur, var och när du vill plugga. Men tänk på att distansstudier kräver självdisciplin och att du tar ansvar för dina studier!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in