Visar 1-1 av 1 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-1 av 1 träffar

Att läsa en komvuxutbildning inom internationella relationer passar dig som vill förbereda dig för högre studier eller komplettera dina gymnasiebetyg. På komvux kan du bland annat läsa internationella relationer samt människan socialt och kulturellt. Om du är intresserad av att läsa en komvuxutbildning ska du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun. Om vuxenutbildningen i din hemkommun inte har den utbildning som du vill läsa så kan du höra med dem om de har möjlighet att köpa in den åt dig. Många privata vuxenutbildningsanordnare har avtal med flera kommuner så att du kan läsa även deras utbildningar. För att kunna arbeta med internationella relationer behöver du ha en högre utbildning inom ämnet i bagaget. Att läsa en komvuxutbildning kan vara en bra början och en bra förberedelse.Du får en ökad förståelse för utvecklingen i vår värld.

Vad kan man jobba med?

Efter att du tagit examen från högre utbildning kommer du att kunna arbeta med en rad olika frågor som rör internationella relationer. Utrikespolitik, bistånd, utveckling, internationella samarbeten, mänskliga rättigheter och konfliktförebyggande är bara några av de frågor du kommer kunna arbeta med. Potentiella arbetsgivare är exempelvis utrikesförvaltningen, myndigheter på lokal och nationell nivå, internationella organisationer och frivilligorganisationer. Möjligheten att åka som volontär till ett krisdrabbat område är också ett alternativ som många väljer både före och efter sina studier.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in