Enskilda kurser (Komvux)

Matematik 1a

NTI-skolan, Distans
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
Löpande se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: För info, kontakta skolan
Utbildningsform
Distans
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
Löpande se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: För info, kontakta skolan
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Löpande

  • Distans
  • Distans
  • Sista ansökan: För info, kontakta skolan

Om utbildningen

Läs Matematik på distans

På NTI-skolan kan du läsa Matematik 1a, 1b, 1c, 2a, 2b, 2c, 3b, 3c, 4 och 5.

NTI-skolan finns här för dig som vill läsa komvuxutbildningar på distans. Här kan du läsa på heltid eller deltid med rätt till studiestöd. När du börjar studera på distans hos NTI-skolan får du en personlig lärare som du kan nå via mejl och skype.

Matematik 1a

Vill du kunna använda matematik för att beräkna hur mycket det kostar att köpa en ny dator på avbetalning? Vad är trigonometriska funktioner? Hur stor är sannolikheten att vinna på ett lotteri?

I kursen Matematik 1a får du möjlighet att fördjupa dig kring formler, avrundning och enheter. Du lär dig om egenskaper hos funktioner, överslagsräkning samt att lösa linjära ekvationer och olikheter.

Matematik 1b

Vill du kunna använda matematik för att beräkna radioaktivt sönderfall? Vad är den effektiva räntan på lånet? Hur stor är sannolikheten att vinna på ett lotteri?

I kursen Matematik 1c får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper om räta linjens ekvation och hantering av formler. Du lär dig trigonometriska samband, egenskaper hos hela tal och funktioner, korrelation och kausalitet samt att lösa linjära ekvationer och olikheter.

Matematik 1c

Vill du kunna använda matematik för att beräkna radioaktivt sönderfall? Vad är den effektiva räntan på lånet? Hur stor är sannolikheten att vinna på ett lotteri?

I kursen Matematik 1c får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper om räta linjens ekvation och hantering av formler. Du lär dig trigonometriska samband, egenskaper hos hela tal och funktioner, beräkningar med vektorer samt att lösa linjära ekvationer och olikheter.

Matematik 2a 

Hur löser man ett matematiskt problem? Hur beräknar man avståndet mellan två punkter i ett koordinatsystem med Pythagoras sats?

I kursen Matematik 2a får du lära kvadrerings- och konjugatregeln med. Du lär dig lösa ekvationssystem, andragradsekvationer och mer om potenser.

Matematik 2b 

Hur gör man en regressionsanalys? Hur kan du jämföra olika matematiska modeller? Hur beräknar man avståndet mellan två punkter i ett koordinatsystem?

I kursen Matematik 2b får du lära dig använda klassiska satser i geometri samt kvadrerings- och konjugatregeln. Du lär dig lösa ekvationssystem, andragradsekvationer och exponentialekvationer samtidigt som logaritmer introduceras i kursen.

Matematik 2c 

Hur gör man en regressionsanalys? Vilka regler gäller för beräkningar med logaritmer? Hur beräknar man avståndet mellan två punkter i ett koordinatsystem?

I kursen Matematik 2c får du lära dig använda klassiska satser i geometri samt kvadrerings- och konjugatregeln. Du lär dig lösa ekvationssystem, andragradsekvationer och exponentialekvationer samtidigt som du lär dig göra beräkningar med logaritmer.

Matematik 3b 

Vilken är den största volym en öppen låda som viks av ett A4 kan ha? Hur snabbt sker tillväxten i en bakteriekultur? Vad blir arean mellan två funktionskurvor?

I Matematik 3b lär du dig mer om hur funktioner fungerar. Du lär dig begrepp som ändringskvot, gränsvärde, derivata, integral och sambandet mellan dessa samtidigt som du lär dig metoder för att lösa extremvärdesproblem och polynomekvationer av högre grad. Även geometrisk summa och linjär optimering ingår i kursen.

Matematik 3c 

Vilken är den största volym en öppen låda som viks av ett A4 kan ha? Hur snabbt sker tillväxten i en bakteriekultur? Vad blir arean mellan två funktionskurvor? I Matematik 3c lär du dig mer om hur funktioner fungerar. Du lär dig begrepp som ändringskvot, gränsvärde, derivata, integral och sambandet mellan dessa samtidigt som du lär dig metoder för att lösa extremvärdesproblem och polynomekvationer av högre grad. Även enhetscirkeln, trigonometri och absolutbelopp ingår i kursen.

Matematik 4

Vill du kunna använda matematik för att beräkna frekvensen av en ljudvåg? Hur kan man beräkna hastigheten hos en raket med integraler? Vad är amplituden av en sinuskurva?

I Matematik 4 fördjupar du dina kunskaper om funktioner och i trigonometri. Du lär dig räkna med komplexa tal, derivera trigonometriska funktioner och göra beräkningar med hjälp av integraler.

Matematik 5

Vill du kunna använda matematik för att beräkna hur lång tid det tar innan nybryggt kaffe svalnat till drickvänlig temperatur i en kopp? På hur många sätt kan man få minst 13 rätt på vanligt stryktips?

I Matematik 5 introduceras differentialekvationer och hur man löser sådana både för hand och med digitala metoder. Du lär dig diskret matematik och begrepp som mängd, kongruens, permutation, rekursion och talföljd. Även bevismetoder och talbaser ingår i kursen.

För mer information om Matematik 1a, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja NTI-skolan?


93 % rekommenderar denna utbildare 


Du väljer studietakt


Distansutbildningar

Så ansöker du

Matematik 1a, 1b, 1c

Förkunskaper: Grundskola eller motsvarande


Matematik 2a, 2b, 2c

Förkunskaper: Matematik 1a, 1b eller 1c/Matematik A


Matematik 3b, 3c

Förkunskaper: Matematik 2a, 2b eller 2c/Matematik B


Matematik 4

Förkunskaper: Matematik 3b eller 3c/Matematik C


Matematik 5

Förkunskaper: Matematik 4/Matematik D

NTI-skolans utbildningar ges över hela Sverige. 

  1. Du ansöker via vuxenutbildningen i din hemkommun
  2. Din hemkommun beslutar om du blir antagen till utbildningen
  3. Om du blir antagen skickar kommunen dina kursval och uppgifter till NTI-skolan
  4. NTI-skolan skickar information och inloggningsuppgifter till dig via e-post inför kursstart
  5. Du börjar studera komvux på distans!

Examen & Intyg

Betyget rapporteras till den kommun du studerar genom och därifrån beställer du sedan ditt betygsdokument.

Kostnader

Kommunen betalar för din utbildning. Däremot betalar du själv för din kurslitteratur.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Matematik 1a

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 3,7

Baseras på 14 recensioner
Skriv en recension
5/5
Emil K
17 mar 2023

Lärorikt, betyget var mitt egna "fel", men godkänd iallafall. Väldigt bra lärare

5/5
Victoria
05 mar 2023

Min lärare var väldigt bra eftersom att hen lyssnade på mig och de mål jag hade. I början av kursen hade jag svårt för matten, men med rätt hjälp och att jag fick möjlighet att ...

Visa mer
5/5
M Raid Jarab
02 mar 2023
Tack till NTI School.

Jag rekommenderar starkt NTI-utbildning till alla studenter, särskilt distansutbildning. Jag lärde mig mycket av mina lärare, inklusive matematik, särskilt min lärare Per, och ...

Visa mer
NTI-skolan
Drottningholmsvägen 37
112 42 Stockholm

Välkommen till NTI-skolan! 

Studera när du vill, var du vill och i den takt du vill - alltid med personlig lärare. Vill du läsa upp betyg till högskola/universitet, höja din kompetens eller satsa på ett helt nytt jobb? NTI-skolan har över 280 kurser på...

Läs mer om NTI-skolan och visa alla utbildningar.

Highlights