Enskilda kurser (Komvux)

Franska 1

NTI-skolan, Distans
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
Löpande se detaljer
Utbildningsform
Distans
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
Löpande se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Löpande

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Läs Franska på distans!

Vill du klara dig på franska under semesterresan till Paris? Har du siktet inställt på att arbeta som volontär i Senegal? Har du franskspråkiga släktingar? Eller tycker du bara att franska är vackert? NTI-skolan erbjuder franska 1-5 på distans - läs om de olika kurserna nedan!

Om skolan

NTI-skolan finns här för dig som vill läsa komvuxutbildningar på distans. Här kan du läsa på heltid eller deltid med rätt till studiestöd. När du börjar studera på distans hos NTI-skolan får du en personlig lärare som du kan nå via mejl och skype.

Franska 1 - 100p

Kursen Franska 1 lär du dig grunderna i franska. Du får lära dig uttal, ord, fraser och hur man bygger meningar. Du tränar förståelse av tal och skrift och lär dig kommunicera på franska i vardagliga situationer; att beställa mat och husrum, att fråga om vägen och beskriva något, till exempel.

Franska 2 - 200p

Vill du fräscha upp dina franskakunskaper? Eller har studier på Franska 1 gett dig mersmak? Läs Franska 2 på distans!

Franska 3 - 100p

Vill du läsa franska på högskola? Klarar du dig hjälpligt på franska men vill utvidga området där du kan använda språket? Då ska du läsa Franska 3. Hos NTI-skolan kan du läsa Franska 3 på distans, heltid eller deltid med rätt till studiestöd. 

Du får fördjupade kunskaper om grammatik och får tillämpa dem på kända ämnesområden, även utanför den personliga sfären, bland annat genom att arbeta med nyheter och filmklipp. Kursen ger behörighet till högskolestudier i ämnet.

Franska 4 - 100p

Vill du förbättra din förmåga att förstå och använda franska i tal och skrift? Det kan du göra hos NTI-skolan.NTI-skolan finns här för dig som vill läsa komvuxutbildningar på distans. Läs Franska 4 på heltid eller deltid med rätt till studiestöd och personlig lärare som du kan nå på mail och telefon varje dag.

Du får utveckla ditt personliga språk på franska och öva på att analysera, diskutera och uttrycka åsikter, bland annat i anslutning till den roman du läser under kursen.

Franska 5 - 100p

Kan du redan förstå och använda dig av franska i tal och skrift, men vill vidga dina kunskaper och färdigheter? Läs Franska 5 på distans hos NTI-skolan!

Kursen Franska 5 bygger på Franska 4 eller motsvarande kunskaper. Under kursen får du möta texter på mer formell nivå än tidigare och kommer att arbeta med läromedlen Escalade Civilisation och Escalade Littéraire. Du får även själv söka relevanta franskspråkiga källor att kommentera och analysera i din egen muntliga och skriftliga produktion. I de skönlitterära texterna, och i till dessa hörande material, får du en vidgad syn på den fransktalande världen.

Franska 5 kan ge meritpoäng vid ansökan till högskolestudier.

Moderna språk

Moderna språk är ett ämne som kan innefatta en stor mängd språk. Dessa kan sinsemellan vara mycket olika vad gäller allt från skriftsystem och uttal till utbredning och användning inom skiftande sammanhang som vardagsliv, kultur, politik och utbildning. Kunskaper i flera språk ökar individens möjligheter att ingå i olika sociala och kulturella sammanhang och att delta i ett globaliserat studie- och arbetsliv. Kunskaper i moderna språk kan dessutom ge nya perspektiv på omvärlden, ökade möjligheter till kontakter och större förståelse för olika sätt att leva.

För mer information om Franska 1, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja NTI-skolan?


93 % rekommenderar denna utbildare 


Du väljer studietakt


Distansutbildningar

Så ansöker du

Förkunskaper

Franska 1: Grundskola eller motsvarande.

Franska 2: Franska 1, Franska steg 1 eller baserat på franska i grundskolan.

Franska 3: Franska 2, Franska steg 2 eller franska i grundskolan eller motsvarande.

Franska 4: Franska 3 eller Franska steg 3.

Franska 5: Franska 4 eller motsvarande

NTI:s utbildningar ges över hela Sverige. Du söker till NTI via Komvux i din hemkommun.

Examen & Intyg

Betyget rapporteras till den kommun du studerar genom och därifrån beställer du sedan ditt betygsdokument.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Franska 1

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI-skolan
Hammarby Fabriksväg 65
120 33 Stockholm

Välkommen till NTI-skolan! 

Studera när du vill, var du vill och i den takt du vill - alltid med personlig lärare. Vill du läsa upp betyg till högskola/universitet, höja din kompetens eller satsa på ett helt nytt jobb? NTI-skolan har över 280 kurser på...

Läs mer om NTI-skolan och visa alla utbildningar.

Highlights