Yrkesvux/Program (Komvux)

CNC-operatör

Astar, i Umeå
Längd
45 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Löpande starter, kontakta oss för mer info se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
45 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Löpande starter, kontakta oss för mer info se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Är du en av framtidens CNC-Operatörer eller Maskintekniker?

Som maskintekniker och CNC-operatör är du med i hjärtat av produktionen, i allt från kvalitetssäkring av produktionsflöden till dess att produkten är färdig.
Ibland ingår allt från att programmera maskiner utifrån ritningar till att planera, övervaka och kontrollera maskinernas arbete. Därför får du lära dig all nödvändig kunskap som att använda rätt utrustning för ändamålet, hur du använder CAD/CAM samt hur du bearbetar material med moderna processer inom industrin.
I de mer praktiska momenten får du använda CNC-maskiner, som används av branschen idag, samtidigt som vårt nära samarbete med näringslivet ger dig chans att skapa rätt kontakter inför framtida jobb. Efter avslutad utbildning har du både de teoretiska och praktiska kunskaperna som krävs för att bli certifierad CNC-operatör.

”Lärarna är bra och de lär ut så att man förstår. Det är riktigt roligt att lära sig så många nya saker och träffa nya personer att knyta kontakt med. Det är en bra utbildning som leder någon vart eftersom det verkar finnas jobb inom branschen. – Carl Larsson, 40 år.”

För mer information om CNC-operatör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Löpande starter, kontakta oss för mer info

 • Klassrum
 • Umeå

Upplägg

För att du ska få ut det mesta av utbildningen och lära dig snabbt får du praktisera de teorier som du läser direkt i vår verkstad.

För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi Google for Education, som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser/moduler och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta får du naturligtvis också läroböcker och annat utbildningsmaterial.

Du gör även praktik på en arbetsplats – upp till 15% av tiden – och får då knyta kontakter som kan leda till jobb.

Kursinnehåll

 • Orienteringskurs 50p
 • Industritekniska processer 1 100p
 • Människan i industrin 1 100p
 • Tillverkningsunderlag 1 100p
 • Produktionsutrustning 1 100p
 • Produktionsutrustning 2 100p
 • Datorstyrd produktion 1 100p
 • Datorstyrd produktion 2 100p
 • Produktutveckling 1 100p
 • Cad/Cam 100p
  Totalt 950 poäng

Efter utbildningen

Utbildningen bedrivs i nära samarbete med näringslivet. Det ger dig unika möjligheter att knyta kontakter inför framtida jobb. Under utbildningen lär du dig att använda rätt utrustning, bearbeta material, hantera industritekniska processer och kvalitetssäkring för både produktion och för färdig produkt. Tack vare god kunskap i hela produktionsledet, gör det dig lämplig att vara med i både planering och produktion.

Examen & Intyg

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

Ansökan och behörighet

Vem kan ansöka?

Du behöver ha gått klart grundskolan samt ha läst: Sv1, Ma1, En 5 eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen.
Utbildningen är främst för dig som är över 20 år.
Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.

Ansök så här

Du ansöker via Viva Vägledning. Du fyller i webbansökan och hittar ansökningsdatum för hela hösten på Umeå kommuns hemsida.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: CNC-operatör

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Astar AB

Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...

Läs mer om Astar och visa alla utbildningar.

Highlights