Kan jag tillgodoräkna kurser på högskolan ?

07 jun 2023
FRÅGA
Hej,

Jag är nästan klart med min lärarutbildning (Ämneslärarprogram). Jag har jobbat mer ett år på förskolor som obehörig barnskötare. Om jag vill studera för att kunna bli behörig barnskötare, skulle jag kunna skippa flera kurser inom utbildningen? Skulle jag kunna validera de pedagogiska och didaktiska kurserna som jag har redan gjort på Högskolan av Ämneslärarprogram och alla timmarna som jag har jobbat som obehörig barnskötare på vikariepool? Om ni inte kan svara på de här frågorna, till vem kan jag skriva för att kunna få ett svar?

Tack på förhand för ert svar och hjälp.

Med vänlig hälsning,

Svar:

07 jun 2023

Hej,

För att få tillgodoräkna sig kurser så gäller generellt att du har läst samma eller motsvarande kurser innan. För att få ett svar på vilka kurser du möjligen skulle kunna tillgodoräkna dig så kan du kontakta institutionen där du vill studera men ofta kan man inte få ett slutgiltigt svar förrän man har kommit in på programmet man vill gå och gjort en ansökan om tillgodoräknande.

Lycka till! /Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in