Var kan jag läsa fysik 1?

18 jun 2022
FRÅGA
Hej!

Jag är nämligen väldigt intresserad av att ta kursen fysik A/1a, Vill nämligen i framtiden göra en ansökan till en pilot utbildning och av de 3 ämnena som var ett krav att man skulle ha godkänt i, saknade jag just fysik A/1a. Just nu bor jag i Örebro och är lite fast, vet inte riktigt hur jag ska gå vidare för att få bäst utbildning för just mig. Jag har sökt runt lite men hittar inget i Örebro som erbjuder kursen fysik. Ville bara höra med er ifall ni kunde hjälpa mig hur jag på bästa sätt går vidare för att kunna göra en intresseanmälan för att läsa fysik A/1a.

Tack!
Mvh

Svar:

20 jun 2022

Hej,

Du borde kunna läsa den kursen genom Komvux i din kommun. Om de inte har kursen själva så kanske de kan köpa in den från en annan kommun. Kan du inte läsa den på Komvux kan du gå den genom en privat vuxenutbildare och sedan skriva en prövning i kursen på Komvux. Du kan även läsa kursen på egen hand för att sedan skriva en prövning.

Lycka till! /Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in