Hur blir jag undersköterska?

11 maj 2022
FRÅGA
Hejsan det är så att jag har börjat intressera mig för att arbeta inom vården som undersköterska och när jag gjorde min värnplikt gjordes den som beredskapsman och jag studerade på vårdskola och jag bifogar det som jag läste där tänkte om det går att använda sig av det eller om jag måste göra allt från början. Så här nedan kan det läsas igenom och kanske kunde jag få någon återkoppling på vad som behövs.


Med Vänliga Hälsningar,

Svar:

11 maj 2022

Hej,

Vad roligt att du vill bli undersköterska! Det är mycket möjligt att du redan kan få undersköterskejobb med din utbildning så du skulle kunna börja med att kolla med arbetsgivare som du vill jobba för. Men annars så kan du ta kontakt med Komvux i din kommun. De kan kolla på dina gamla betyg och se om du behöver komplettera och med vad. Sedan kan de göra upp en studieplan så att du kan bli undersköterska snarast möjligt. Kommer du inte in på en Komvux-utbildning finns det privata utbildningar till undersköterska man kan gå. 

Lycka till! /Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in