Tredje gymnasieårets matte

27 okt 2011
FRÅGA
Hej!

Jag har läst 3-årig ekonomisk linjen 1991-1994, men läste bara matematik år 1-2. Jag vill nu läsa in den / de kurser i matematik som motsvarar det tredje året. Vad ska jag söka då?

Tack på förhand.

Svar:

Hejsan,

Det är svårt att ge ett generellt svar på din fråga eftersom alla gymnasieprogram innehåller olika många mattekurser. En mattekurs motsvarar inte ett specifikt gymnasieår, vissa läser ingen matte det sista året. Mattekurserna ser också annorlunda ut idag mot vad de gjorde vid den tid du studerade på gymnasiet. Kanske har du redan den behörighet du behöver eller så behöver du läsa in matte B eller C, det är svårt för mig att säga som inte har full insyn i din situation.

Det du behöver göra är att kontakta Komvux i din hemkommun och be att få prata med en studie- och yrkesvägledare. Denne kommer kunna ta reda på vilken nivå dina tidigare mattekurser motsvarar och vad du behöver komplettera med.

Lycka till!

Vänligen,
Emma

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in