Om Komvuxstudier

22 okt 2011
FRÅGA
Hejsan. Jag hoppade av gymnasiet helt (gick inte klart ett år ens) och undrar om jag kan läsa upp mina gymnasieämnen på komvux? Jag planerar att flytta till kalmar sommaren 2012. Måste jag läsa alla ämnen man har i gymnasiet för att komma in på högskolan eller räcker det med matte, svenska och engelska?

Svar:

Hej!

För att komma in på en högskoleutbildning krävs grundläggande behörighet. Detta innebär att du behöver ha studerat och blivit godkänd i minst 2250 poäng vid gymnasiet, vilket motsvarar ett treårigt gymnasieprogram. Du behöver alltså läsa in betydligt fler ämnen än matte, svenska och engelska. Som du kanske vet så måste man studera på Komvux i den kommun där man är skriven. Så om du påbörjar dina Komvuxstudier nu måste du slutföra dem i Kalmar efter att du flyttat dit.

Jag tycker att du ska ta kontakt med en studie- och yrkesvägledare på Komvux i din nuvarande kommun. Han eller hon kommer att hjälpa dig lägga upp en individuell studieplan och svara på alla dina frågor.

Lycka till med dina framtida studier!

Vänligen,
Emma

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in