Ansökningsdatum

24 aug 2010
FRÅGA
När är sista ansökningsdatum och går det att eftersöka? Om man pluggar distans, måste man visa upp sig någon gång alls?

Svar:

Hej och tack för din fråga på Studentum. Vad gäller ansökningsdatum på utbildningar är väldigt olika.

Ofta ser du den informationen när du klickar in på någon specifik utbildning här på Studentum.se. I vissa fall får du se utbildningens hemsida för att ta reda på hur det är med ansökningsdatum.

Univeristets- och Högskoleutbildningar har alltid sista ansökningsdatum 15 oktober på hösten och 15 april på våren.

Övriga utbildningsformer kan börja lite när som helst och ansökningsdatumen varierar därför också väldigt mycket.

Om det går att eftersöka är också det väldigt varierande. Finns det platser kvar på utbildningen brukar det inte vara några problem, ofta kan man även börja en utbildning en bit in på terminen och läsa ikapp det man missat.

För att ta reda på hur det är med ansökningsdatum eller eventuella restplatser är det bäst att du tar kontakt med skolan där du är intresserad att studera och hör efter.

Vad gäller distansutbildningar så är även det väldigt varierande. Vissa distansutbildnignar behöver man aldrig vara närvarande fysiskt på skolan, men vissa distansutbildningar har som krav att man ska vara på plats vid vissa tillfällen. Om det inte står någon information om detta under utbildningsinformationen du hittar på Studentum är tipset likadant där - hör av dig till skolan och fråga.

Lycka till!

Hälsningar Gustav

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in