Ansökningsdatum för komvuxutbildningar

13 apr 2010
FRÅGA
Hej!
När är sista dagen att söka till distans utbildning Fysik A och B. Hur snabbt kan jag bli klar med dessa båda ämnen? Tar studenten i juni och vill läsa detta så snabbt som möjligt därefter. Är distans det snabbaste sättet att läsa dessa ämnen eller ska kan jag läsa dem snabbare på annat sätt.Vet jag att jag kommer in? Om jag ej har något arbete att kombinera med kan jag då få studiestöd? Fysik är det enda ämnet som jag behöver för att söka vidare.

Svar:

Hej,

När du söker till en kurs/utbildning på komvux/vuxenutbildningar, så ska du söka via din hemkommun. Sista ansökningsdagen brukar variera beroende på vilken kommun du är folkbokförd hos, och om du ska läsa på gymnasial eller grundläggande nivå eller SFI.

Det bästa är att du tar kontakt med studie- och yrkesvägledaren i don kommun, och hör med dom vilka datum som gäller, och om de skulle rekommendera att du studerar på distans eller på heltid.

Vad gäller studiemedel så har du som fyllt 20 år och studerar på minst halvtid rätt till studiemedel. Det finns olika studiefinansieringsalternativ för dig som ska studera på komvux; studiehjälp, studiemedel, rekryteringsbidrag samt utökat rekryteringsbidrag. Du kan läsa mer om det på CSN.se.

Om du vill läsa mer om komvux/vuxenutbildningar kan du göra det här. Kurser i Fysik A och B kan du också hitta här.

Lycka till!
Studentum

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in