Tenta av Fysik A och B?

09 jan 2013
FRÅGA
Hej!
Jag har under 2012 gått basåret på KTH, för att få behörighet att läsa en ingengörsutbildning där. I basåret ingår Matematik C-E, Kemi A samt Fysik A och B (på basåret studerar man alltså fortfarande enligt den äldre gymnasiala läroplanen, och inte efter den nya med a1, a2 osv). Jag har klarat alla kurser utom fysik A och B, och funderar på att läsa upp dem ("tenta av") på komvux.

Men hur ska jag veta vad som motsvarar Fysik A och B i nya systemet? Jag vill inte läsa "onödiga" saker, det finns tydligen 3 Fysikkurser nu för tiden, som även innehåller andra saker än de gamla kurserna innehöll. Samtidigt vill jag vara säker på att jag via Ansökning.se kan ansöka med både kurserna jag klarat av på KTH, kurserna från komvux samt de ursprungliga gymnasiebetygen.

Så; vilka kurser ska jag läsa om jag vill ha A respektive B berhörighet, och kommer det gå bra att ansöka till högskolan med kurser från olika "system"?

Tack för hjälpen, hoppas ni förstår mina frågor.
MVH Elin

Svar:

21 jan 2013

Hej Elin!

Förlåt att svaret har dröjt. Jag har sökt och letat, men hittar tvärr inget som gör att jag kan hjälpa dig. Vi som jobbar på Studentum.se är inte utbildade studie- och yrkesvägledare så jag rekommmenderar att du kontaktar en på Komvux i din hemkommun eller studie- och yrkesvägledaren på KTH. De bör ha koll på vad du kan och bör läsa.

När du har hittat vilka kurser som motsvarar Fysik A och B kan du "tenta av dem" via komvux genom en så kallad prövning. En prövning kostar runt 500 kr.

Lycka till!

Vänligen, Sanna Everskog Lund
Informatör, Studentum

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in