Markarbetare

YrkesAkademin Vux
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Stockholm
Klassrum
800 gymnasiepoäng
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Löpande starter - Stockholm
Markarbetare

Om utbildningen

Utbilda dig till Markarbetare

Som markarbetare är du med och lägger grunden för Sverige. Här är det DU som skapar förutsättningarna förde hus, vägar och ytor som blir till användning för tusentals människor i många år framöver. För det här jobbet får du bland annat lära dig att läsa ritningar och vara duktig med specialutrustningsom till exempel laserinstrument för mätning.

Ofta är det också du som hjälper till att styra och assistera de kollegor som köra tunga fordon så som hjullastare och grävmaskiner. Efter den här utbildningen får du ett yrke som har mycket goda framtidsutsikter eftersom branschen ständigt söker utbildad personal.Så om du gillar omväxling, tycker om att arbeta med kroppenoch trivs med att jobba utomhus, då är markarbetare ett bra yrkesval för dig.

Hur ser en arbetsdag ut?

Anläggning är första fasen i bygg- eller markprojekt.Arbetsuppgifterna för en markarbetare kan se olika ut från dag till dag:här kan det handla om allt från attförbereda för hus, broar, kajer, tunnlar, ledningar, järnvägar, parker, flygplatser och motorvägar,till att skapa vackra trädgårdsanläggningar genom att anlägga gräsmattor samtlägga stenplattor eller kantstenar för gångar. Arbetsmiljön kan variera stort beroende på var du väljer att jobba – du kan vara i skogen, i stadsmiljö, längsmed vägar eller vid husbyggen. 

Markarbetare finns både inom den privata och offentliga sektorn. Vill du växa i din roll har du stora möjligheter att utvecklas inom yrket och öppna nya dörrar för framtiden. Till exempel kan du  specialisera dig och enbart jobba med underhåll av ledningsnät under gator och vägar, nyläggning av asfalt eller anläggning av utemiljöer. Få andra byggyrken kan erbjuda så många olika arbetsuppgifter som väg- och anläggningsarbetare. Du kan alltså stoltsera med flertalet titlar. Men oavsett vad du kallar dig har alla jobb en sak gemensamt: du jobbar utomhus, året om, så det är en fördel om du gillar frisk luft.

Jobbet kan ibland vara fysiskt, men till din hjälp har du olika maskiner och tekniskt avancerade specialinstrument. Markarbetare finns både inom den privata och offentliga sektorn. Vill du växa i din roll som markarbetare har du stora möjligheter att utvecklas inom yrket och öppna nya dörrar för framtiden.

För mer information om Markarbetare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja YrkesAkademin Vux?

Samarbete med branscher

Praktik/LIA

Bra kontakter med näringsliv

Upplägg

Det här är en lärlingsutbildning, vilket innebär att du tillbringar en större del av utbildningen på en eller flera arbetsplatser och lär dig yrket genom praktiskt arbete. Efter genomfört yrkespaket påbörjas en kvalificeringstid genom en lärlingsanställning i ett branschföretag. Under kvalificeringstiden som är 24/30/36 månader beroende på yrke så har du en lärlingslön enligt gällande avtal. Du måste själv söka anställning som lärling. Utbildningen är studiemedelsberättigad och du bekostar din kurslitteratur själv.
Körkort (B) är en fördel.

YrkesAkademin Vux

Vi hjälper dig att lyckas!

YrkesAkademin yrkesvux - yrkesutbildning på gymnasienivå med målet jobb och betyg. Riktar sig till dig som saknar gymnasieutbildning eller dig som vill ändra yrkesbana. YrkesAkademin grundades 1997 av Lars-Göran Hagström och är idag en av Sveriges största leverantörer av uppdrags-...


Läs mer om YrkesAkademin Vux och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Markarbetare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

YrkesAkademin Vux