Kockutbildning

Vetlanda Lärcentrum
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Vetlanda
Startdatum: Start i augusti och januari - Vetlanda
Kockutbildning

Om utbildningen

Kockutbildning

Kockutbildningen ger grundläggande kunskaper för arbete inom olika typer av restauranger och storhushåll. Gästen står i centrum och känslan för service går som en röd tråd genom utbildningen.

Restaurangpersonal har till uppgift att sörja för gästens trivsel, erbjuda "det lilla extra" samt föreslå alternativ som gästen inte tänkt på. Kockutbildningen har en egen restaurang som är öppen för allmänheten, där du får träna på allt från tillagning och uppläggning till mötet med gästen.

Utbildningen bedrivs på heltid under tre terminer (18 veckor vardera) och ger bland annat möjlighet till anställning som kock i Vetlanda kommun. Har du arbetat flera år inom yrket och vill läsa en enstaka kurs eller få betyg på dina kunskaper hjälper vi dig med validering och individuell studiehandledning. 

Utbildningen är lärarledd och i huvudsak förlagd till Restaurang Gärdet i Vetlanda. På din APL (arbetsplatsförlagt lärande), 13 (3+5+5) veckor, har du möjlighet att träna och utveckla de grundkunskaper du fått i skolan. Det kan samtidigt vara en språngbräda ut i yrkeslivet.

För mer information om Kockutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Studieformer

Vi erbjuder studieformerna lärarledd undervisning eller närdistans. Den lärarledda undervisningen kan bara startas vid tillräckligt antal sökande. Oavsett studieform kommer du att arbeta med datorn via lärplattform.

Vid lärarledd undervisning studerar du tillsammans med andra under schemalagda lektioner, kontinuerligt ledda av en lärare.

Läser du på närdistans lägger du, tillsammans med dina lärare, upp dina studier utifrån dina förutsättningar och önskemål. Du erbjuds individuell handledning med möjlighet att träffa lärare vid överenskomna tillfällen.

Förkunskaper

Nioårig grundskola eller motsvarande.

Kursinnehåll

Hygien, 100 poäng

Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 poäng

Matlagning 1, 100 poäng

Matlagning 2, 200 poäng

Matlagning 3, 200 poäng

Matlagning 4, 200 poäng

Matlagning - specialisering, 100 poäng

Service och bemötande 1, 100 poäng

Specialkoster, 100 poäng

Vetlanda Lärcentrum

På Vetlanda Lärcentrum har vi all vuxenutbildning under samma tak. Hos oss kan du läsa yrkeshögskoleutbildningar och fristående högskolekurser som leder till utvecklande arbete och personlig utveckling. En bra start i din yrkeskarriär, helt enkelt. Vi har inspirerande studiemiljöer där du...


Läs mer om Vetlanda Lärcentrum och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kockutbildning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Vetlanda Lärcentrum

Kyrkogatan 54A
574 31 Vetlanda