Visar 1-20 av 44 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 44 träffar
1
2
3

Komvuxutbildning SvenskaLäsa en komvuxutbildning inom svenska

Svenska är ett östnordiskt språk som talas av över tio miljoner människor i Finland och Sverige. I Finland talas det framför allt i kustområdena och på Åland. På komvux kan du komplettera dina gymnasiebetyg med svenska eller höja ditt svenskabetyg för att komma in på högre utbildning. Utbildningarna som finns tillgängliga är svenska 1, 2 samt 3. Du kan även välja mellan att läsa i klassrum eller på distans. Om du vill höja ett redan befintligt betyg så gör du en så kallad prövning vilket innebär att du läser på egen hand och gör sedan ett prov för att bestyrka dina kunskaper.

Läs svenska för invandrare

Svenska för invandrare (SFI) vänder sig till dig som fyllt 16 år och som vill lära dig grunderna i svenska språket. SFI ger dig också kunskaper i det svenska samhället. Det är en egen utbildningsform, du kan vända dig till komvux i din hemkommun om du vill läsa svenska för invandrare.

Svenska som andraspråk på komvux

Svenska som andraspråk (SAS) är en uppsättning kurser som ges inom ramen för komvux eller gymnasieskolan. SAS ger personer med annat modersmål än svenska en utökad flerspråkighet och bidra till en ökad respekt för andra språk och andras sätt att uttrycka sig.

Precis som med svenska så ingår SAS i grundläggande behörighet och krävs för att man ska kunna studera vidare på eftergymnasial nivå i Sverige. Svenska som andraspråk 1, 2 och 3 ger samma behörighet som svenska 1, 2 och 3 på gymnasialnivå.

Vill du plugga på komvux?

Kontakta din kommun om du vill läsa en komvuxutbildning inom svenska. Vill du däremot läsa SFI eller SAS så behöver du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun. Där finns det studie- och yrkesvägledare som kan svara på dina frågor och hjälpa dig med ansökan.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in