Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Kostrådgivare med kognitiv inriktning

Sverigehälsan
Sammanfattning
Enskilda kurser (Komvux)
Distans
1 termin
Heltid
Ibland
21 300 SEK inkl. moms
Distans
Startdatum: 2022-09-19 - Distans
Sista ansökan: 2022-08-31
Kostrådgivare - Diplomerad Kostrådgivare med kognitiv intiktning

Om utbildningen

Vill du inspirera och stötta människor till nya, bättre kostvanor? Vill du ha vetenskapligt baserade kunskaper om kost och hälsa för att hjälpa dina klienter till de bästa förutsättningarna för ett friskare och hälsosammare liv? Då är det här utbildningen för dig. Med Sverigehälsans utbildning till Diplomerad Kostrådgivare får du allt du behöver för att kunna arbeta som kostrådgivare!

Att arbeta som kostrådgivare innebär att du möter många människor och din roll är att hjälpa dem förändra sina kostvanor. Under utbildningen lägger vi stort fokus på det rådgivande samtalet och att du lär dig hur tankar, känslor och beteenden påverkar våra kostvanor. 

Hos oss kan du känna dig trygg med att du får en relevant och kvalitativ utbildning! Våra fantastiska lärare och föreläsare har lång erfarenhet av att arbeta och utbilda inom sina respektive områden. Under utbildningen får du också tillgång till Dietist Net - ett kostrådgivningsprogram för att räkna ut näringsbehov och du får göra ett klientarbete under handledning. 

Målgrupp

Utbildningen till Diplomerad Kostrådgivare vänder sig till dig som vill arbeta professionellt som kostrådgivning och vill stötta andra i att välja nya hälsosamma vanor. Kanske vill du starta en helt ny karriär som kostrådgivare eller utvecklas i din nuvarande yrkesroll?

Utbildningen är kvalitetssäkrad av Kroppsterapeuternas yrkesförbund - friskvårdsbranschens ledande förbund - vilket innebär att du får en relevant utbildning och kunskap som efterfrågas i branschen.

Undervisningsform

Utbildningen bedrivs helt på distans med 12 lärarledda dagar fulla av föreläsningar, diskussioner och övningar. 

Utbildningens innehåll

  • Kost och hälsa är huvudämnet i utbildningen. Här ingår allt ifrån kostrådgivning och att göra kostanalys till att lära sig näringsämnen, hur matsmältningen fungerar och hur olika levnadssätt påverkar hälsan.
  • Kognitiv pedagogik – hur kan man inspirera och hjälpa sina klienter till förändring? Du lär dig exempelvis om den kognitiva triangeln – hur tankar, känslor och beteenden styr våra kostvanor.
  • Kommunikation – hur riktar man sitt budskap till olika klienter med olika typer av behov och förutsättningar?

För mer information, läs mer på sverigehalsan.se

Så ansöker du

Ansök senast 31 augusti 2022 (eller nu för att säkra din plats!)

Ansök senast 4 september via komvux i Nacka och 31 augusti om du bor i en annan kommun som upphandlar utbildningen interkommunalt via Nacka. Vi stänger ansökan tidigare om gruppen blir fulltecknad. Ansök nu och säkra din plats!

För anmälan/ansökan finns två alternativ:

  • Komvux: ansök till de tre enstaka kurserna: Kost och hälsa, Hälsopedagogik och Kommunikation via komvux i Nacka/din kommun (Läs detaljerade instruktioner på sverigehalsan.se)
  • Anmäl dig "privat" och finansiera utbildningen själv, det gör du direkt på sverigehalsan.se

Fortsatta studier

Reportage

Inspireras av Sverigehälsans utbildningsdeltagare

Sedan 1996 har tusentals engagerade deltagare utbildat sig på Sverigehälsan. Med ett brinnande intresse för hälsa och utveckling och en längtan efter att låta livet ta en ny vändning.

På Sverigehälsan i Hammarby Sjöstad erbjuder vi helt kostnadsfria och CSN-berättigade utbildningar via komvux inom hälsa och friskvård och till lärarassistent.

Möt Ana, Annicka och Hannah som studerat på Sverigehälsan >>Sverigehälsan

Hälsa och välmående börjar med kunskap

Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och kurser hittar det du söker, oavsett om det gäller nya...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kostrådgivare med kognitiv inriktning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö