Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Vårdbiträde (språkstöd)

Studium
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Göteborg
cirka 3 terminer
Heltid
Studiemedelsberättigad
Vårdbiträde (språkstöd)

Vårdbiträde (språkstöd)

Utbildningen Vårdbiträde med språkstöd leder till ett meningsfullt arbete för dig som är intresserad av människor. Efter utbildningen kan du arbeta inom hälso- och sjukvård, äldreomsorg eller funktionshinder.

För dig som läser eller har läst SFI

Utbildningen är för dig som läser/har läst SFI eller har motsvarande kunskaper i Svenska och inte är klar med Svenska som andraspråk på grundläggande nivå. Du kommer att läsa gymnasiekurser inom Vård- och omsorg samtidigt som du läser Svenska.

Utbildningens innehåll

Utbildningen innehåller grundläggande kunskaper om hälsa och ohälsa. Du kommer att utveckla din förmåga att bemöta människor och kommunicera både skriftligt och muntligt utifrån människors olika behov och förutsättningar.

Praktik (APL)

I utbildningen ingår praktik (APL) på en av skolan tilldelad arbetsplats. Vid APL följer du din handledares arbetstider. Det kan betyda att din APL börjar tidigt på morgonen, eller att du gör APL på kvällar och helger.

Efter utbildningen

När du har genomfört utbildningen kan du söka arbete som vårdbiträde i exempelvis hemtjänst, daglig verksamhet, eller särskilt boende/äldreboende. Arbetsuppgifterna är att arbeta med vård och stöd och varierar beroende på var du arbeta.

Utbildningen till vårdbiträde kan kompletteras med utbildning som leder till att du kan söka arbete som undersköterska.

Viktig information

Personliga intervjuer och kartläggning genomförs innan beslut om antagning.

Du som blir aktuell för utbildningen kallas till ett obligatoriskt informationsmöte där du får veta mer om utbildningen.

För mer information om Vårdbiträde (språkstöd), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du läser eller har läst SFI eller har motsvarande kunskaper i Svenska. Du kan också söka om du inte är klar med Svenska som andraspråk på grundläggande nivå. Du ska ha förutsättningar att läsa en yrkesutbildning i kombination med studier i SFI eller Svenska som andraspråk.

Telefon: 072-528 12 03

Kostnader

Utbildningen ger rätt till studiemedel via CSN.

Studium

Du är vår viktigaste uppgift

Välkommen till Studium! أهلاً وسهلاً  Soo Dhawoow Welcome خوش امدی   Bienvenido Dobrodošli  欢迎 – Vuxenutbildning som leder till jobb! Studium är en kommunal skola för dig som vill utbilda dig i vuxen ålder. Hos oss kan du lära dig svenska,...


Läs mer om Studium och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Vårdbiträde (språkstöd)

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studium

Styrmansgatan 21 B
400 40 Göteborg

Du kanske också är intresserad av: