Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Bagare & konditor

Studium
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Göteborg
46 veckor
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2020-01-07 - Göteborg
Sista ansökan: 2019-10-30
Bagare & konditor

Bagare & konditor

Kurspaketet Bagare är för dig som vill arbeta med ett hantverk där du skapar bröd och konditoriprodukter. I utbildningen studerar du bageri, konditori och livsmedelshygien.

Innehåll i utbildningen

Du får lära dig allt från grunderna till specialisering i bageri & konditori. Utbildningen förbereder dig för arbetet som bagare/konditor.

Den skolförlagda delen äger rum vid Studium Restaurang & Bageri på Skånegatan i form av undervisning, projektarbete och även studiebesök görs och gästföreläsare bjuds in. Studium har även ett eget café där elevernas bakverk säljs. Utbildningen följer branschtider och lektionerna sker både vid 6-tiden på morgonen eller vid 12-tiden på eftermiddagen.

Arbetsmarknad

Du som har gått denna utbildning har goda möjligheter på arbetsmarknaden, framför allt tack vare ett nära samarbete med branschföretagen. Det finns ett stort behov av utbildad personal inom branschen.

Praktik (APL)

Ett viktigt inslag i utbildningen är intern och extern praktik. Den interna praktiken genomförs i praktiska lärarledda pass utifrån de kurser som ingår i kurspaketet. Den externa praktiken är arbetsplatsförlagd och dessa perioder planeras i samråd med skolan och den studerande. Du följer praktikplatsens arbetstider.

Så ansöker du

För utbildningen behöver du ha kunskaper i Svenska motsvarande grundskolan eller svenska som andraspråk.

Ansökan 

Du söker via utbildningens webbsida.

Telefon: 031-367 31 92 / 031 367 02 66

Kostnader

Utbildningen ger rätt till studiemedel via CSN.

Beräknade kostnader

Kurslitteratur och övrigt arbetsmaterial 2 970 kr. Kostnader för arbetskläder tillkommer.

En lista över obligatorisk kurslitteratur skickas ut tillsammans med antagningsbeskedet. Kostnaden för arbetsmaterial och faktisk självkostnad debiteras den studerande med en snittkostnad per studiemånad.

Studium

Studium

Du är vår viktigaste uppgift

Välkommen till Studium! أهلاً وسهلاً  Soo Dhawoow Welcome خوش امدی   Bienvenido Dobrodošli  欢迎 – Vuxenutbildning som leder till jobb! Studium är en kommunal skola för dig som vill utbilda dig i vuxen ålder. Hos oss kan du lära dig svenska,...


Läs mer om Studium och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Bagare & konditor

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studium

Styrmansgatan 21 B
400 40 Göteborg