Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Vård- och Omsorgsprogrammet, inriktning hälso- och sjukvård – vuxna

OLU Omsorgslyftet Utbildningar
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Botkyrka, Danderyd, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Salem - Visa alla  
60 veckor
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad

Vård- och Omsorgsprogrammet, inriktning hälso- och sjukvård – vuxna

Utbilda dig för att kunna arbeta inom vård och omsorg

Vill du utbilda dig för att arbete inom vård och omsorg? Då ska du välja Vård- och omsorgsprogrammet med inriktning hälso- och sjukvård – vuxna hos OLU Omsorgslyftet Utbildningar!

Vård- och omsorgsprogrammet är ett nationellt program inom gymnasial vuxenutbildning som ger möjlighet att arbeta med människor i olika åldrar inom ett brett verksamhetsområde. Du kan välja bland inriktningar som rehabilitering, hälso- och sjukvård, omvårdnad, omsorg om äldre och omsorg om personer med funktionshinder.

Jobb du kan söka efter avslutad utbildning

Efter avslutad utbildning har du kompetens att arbeta som:

  • Personlig assistent
  • Undersköterska
  • Skötare inom psykiatrin
  • Vårdare
  • Vård- och omsorgsassistent

Om du sedan tidigare har en utbildning inom vård och omsorg kan du välja en eller flera fristående kurser för att komplettera upp till undersköterskenivå eller för att öka din kompetens inom ett särskilt verksamhetsområde. Kontakta Omsorgslyftet Utbildningar så hjälper de till med studievägledning och planering.

Hos Omsorgslyftet Utbildningar startar Vård- och omsorgsprogrammet varje vecka så du kan komma igång med utbildningen och den kurs du väljer precis när det passar dig. Du ansöker till utbildningen via din kommun.

Studera på distans eller i studiegrupp – du väljer

Till varje kurs får du en utförlig kurshandledning som hjälper dig att planera studierna. Du kan studera på distans eller i studiegrupp. Skolans lärarledda distans innebär att du kan läsa varifrån du vill och att vi varje vardag har tillgång till en lärare som hjälper dig med studierna. Omsorgslyftet Utbildningar har även studiegrupper som träffas dagtid eller kvällstid för föreläsningar och handledning. Du bestämmer själv din studietakt – intensiv, heltid eller deltid. Dina tidigare erfarenheter och kunskaper från vård och omsorg värderas och du som student får en individuell kurshandledning.

Till några kurser ingår praktik och fältstudier, vilket ger en praktisk och konkret anknytning till verksamhetsfältet. Efter varje kurs får du betyg. Vård- och omsorgsprogrammet i sin helhet tar 60 veckor om du studerar i normal studietakt på heltid. Men det kan ta både längre eller kortare tid, beroende på dina tidigare erfarenheter och kunskaper samt i vilken studietakt du vill läsa.

För mer information om Vård- och Omsorgsprogrammet, inriktning hälso- och sjukvård – vuxna, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun gällande ansökan till Vård- och Omsorgsprogrammet.

Kurspaket och innehåll

A-delen, 450 poäng    
Hälsopedagogik    100 poäng
Medicin 1    150 poäng
Vård- och omsorgsarbete 1    200 poäng
    
B-delen, 500 poäng    
Etik och människans livsvillkor    100 poäng
Psykologi 1    50 poäng
Vård- och omsorgsarbete 2    150 poäng
Psykiatri 1    100 poäng
Specialpedagogik 1    100 poäng
    
C-delen, Specialisering 400 poäng     
Hälso och sjukvård - Vuxna    
Hemsjukvård     100 poäng
Medicin 2    100 poäng
Akutsjukvård    200 poäng

Examen & Intyg

Samtliga kurser och program leder till behörighetsgivande betyg, efter avslutad utbildning får du betyg och utbildningsdiplom.

Kostnader

Vård- och Omsorgsprogrammet är kostnadsfritt.

OLU Omsorgslyftet Utbildningar

OLU Omsorgslyftet Utbildningar

Vill du plugga för att söka in till högskolan eller gå en utbildning som ger jobb? Hos oss ges det flexibelt lärande och du har själv möjlighet att lägga upp hur du vill studera. Du kan välja studier på distans, skolförlagd...


Läs mer om OLU Omsorgslyftet Utbildningar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Vård- och Omsorgsprogrammet, inriktning hälso- och sjukvård – vuxna

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

OLU Omsorgslyftet Utbildningar

Ektorpsvägen 2
13147 Nacka


Recensioner

Snittbetyg: 2,3

Baseras på 3 recensioner.

Karl Nethers
(5)
Var inte säker om jag skulle klara att börja studera igen efter en tuff tid i gymnasiet. Men det gick bra och min lärare var väldigt hjälpsam. Har fått jobb på min praktikplats med:)
Lineea
(1)
Jag har läst på andra skolor tidigare men ingen skola liknar denna. Lärare som glömmer bort en, glömmer bort att dokumentera betyg, lärare som flera gånger frågar när man ska lämna in ett arbete som gjordes flera veckor tidigare. Lärare som varken kan stava eller visa på kompetens. skriftliga prov: kläm in så många som möjligt i ett litet rum me...
Visa mer
Aggi
(1)
Helt klart taggad av utbildningen Vård och Omsorg distans, men föll platt som en pannkaka. Dålig uppstyrning av lärare, min egentliga lärare slutade precis när jag började, fick en annan, dålig på läsa mejl( upp till ca 2 veckor fick jag svar, sedan fattade hon ej plötsligt vilken kurs jag gick på hos dem? Inga direktiv, eller info efter gjort s...
Marie - Rektor Kommentar:
Hej, Jag förstår av dina synpunkter att det är något som inte har fungerat eller som du inte haft tillräcklig information om. Jag beklagar om vi inte varit tillräckligt tydliga. Som elev har du en egen inloggning till en kurssida där du hittar all information om kursen. Som distanselev följer du kursens upplägg med eget arbete och tider för inl...
Visa mer

Du kanske också är intresserad av: